yakıt tuketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CANKORAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CANKORAY

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar bende 85 model reno 9 var gecen edirneden canakkaleye gidip geldim yaklaşık 600 km yol yaptım ve 230 tl gaz koydum sizce normalmı fazla yaktığını düşünüyorum birde lpg tankı ile beynini yeni değiştirdim bunlardan kaynaklanırmı fazla yakması ortalama 100/120 km hız yaptım

Slm kardesim ben sana soyle soyleyim sehir ici 20 tl gaz aliyorum 96 106 km arasi yapiyo sonra benzinde petrole gidiyorum

30.83 kurusa geliyo senin ki galiba

Oldukça fazla bir miktar. Klimalı araçlar bile son hızla bu kadar yakmıyor. Bir ayar yaptırmalısın bence.

Yakıt oldukça fazla, Lpg nin ayarında bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

​Aracının kontrol ettirmelisin bence bu değerler incir ağacı diktirir :eyv

benzinli 1.6 aracımız bu kadar yakmıyor bizim bi sıkıntı oldugu kesin :eyv

Eğer lpg tankını ve beynini yeni değiştirdiysen yüksek ihtimalle ayarsızdır şu an. 700 -800 maksimum 1000 km den sonra ustana gidip bir ayar yaptır. Üstüne bi 500 km kadar yaptıktan sonra tekrar ayar yaptırırsan sorunun düzelecektir. Çünkü bu yazdıklarımı benim arabanın lpg beynini değiştridiğimde ustam söylemişti. Şimdi 22 kuruş civarında yakıyor benim araba. Bi çoğuna göre fazla olabilir ama şu anda yakıtından ve performansından fazlasıyla memnunum. Yakıt tankım 40 lt. fullediğimde 33 lt civarında alıyor ve full depo ile bu ayarda 348 km gördüm.

yakıtınız çok fazla gaz ayarınıza baktırın birde ayara giderken hava filitrenizi değiştirin derim normalde ortalama 180 krş yakması lazım....

475 KM de 80 TL tükettim. ortalama 95-100 km süratle ş.içi - ş. arası karışık...

Geri