Yakıtım sizce de yüksek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aktürk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aktürk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 1,6 otomatik aracımın yol bilgisayarına göre yakıt ortalaması 9.6 lt. (şehir içi) Ama üzerinde kış lastikleri var. Aracı yeni aldım yazlık lastik yoktu üzerinde. Yakın zamanda yazlık lastiğe geçecem yakıt ortalamam ne kadar düşer acaba?

Yakıt ortalamanız bi hayli yüksek . Kışlık lastiklerinde etkisi var tabi ortalamanız 6-5 yada 7-0 civarına düşer . Aracınızla kazasız belasız sürüşler dilerim.

Kardeşim benim araçta aynı motor var ve otomatik. Fabrika verisi zaten 10,5 lt. Dizel arazlara göre yüksek ama bizim araçlar için gayet normal. Hele ki kış lastiği ile çok çok normal :eyv

Öncelikle araç otomatik mi ?

''Arkadaşlar 1,6 otomatik aracımın yol bilgisayarına göre yakıt ortalaması 9.6 lt.''

Ah be Karahan kardeşim slow müzikler yaramıyor sana :)

benim normal kullanımda şehir içi 7.3 lt sakin kullanımda 6.9 lt. bence çok yüksek

Cevaplar için teşekkürler. Yazlık lastikleri taktım tam ölçemedim daha ama baron_ceza nın yakaladığı 7.3 ü yakalayacağımı sanmıyorum :( ne yapmalı anlayamadım

Benzinli otomatik için şehir içi olarak çok anormal değil bence de. Ama yine de hava filtresinin durumunu bir kontrol edin. Yağ ne zaman değişmiş, durumu nasıl? Bujiler ne zaman değişmiş? Bunlar da yakıt sarfiyatını çok etkiler.

''Arkadaşlar 1,6 otomatik aracımın yol bilgisayarına göre yakıt ortalaması 9.6 lt.''

Ah be Karahan kardeşim slow müzikler yaramıyor sana :)
:beer
Aracın yakıt tüketimi normal seviyede, yazlıklarla 0.3 lt kadar azalması lazım...

Aracı yeni aldım 65 000 de bakımı 57 binde yapılmış yol bilgisayarı da bunu doğruluyor. Cevaplar için teşekkürler tekrar

Geri