Yanık Kokusu R19

39 BB 151

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
öncelikle iyi geceler bu akşam aracımla gece gezmesi yapıyım dedim 10-15 km sonra aracın içinde yanık kokusuna benzer bi koku oluştu kenara çektim acaba sumu eksiltti diye düşündüm ama su maxtaydı 5 dakika sonra yoluma devam ettim koku kesildi bir dahada gelmedi sizce sebebi ne olabilir.

Aracı acil elektrikciye götürün uyarısı o bence ve hiçç acaba oradanmı buradanmı diye araştırmanın sırası değil muhtemelen bir yerlerde zorlamadan dolayı sıyrılan bir kablo veya şase var bu olasılık söz konusu iken fikir almak yerine dediğim gibi elektrikciyle çözün sorunu şakaya gelmez Allah korusun..............

Arabayı zorladıysanız Debriyaj balatası kokmuş olabilir. Yada en garantisi aracını bir lifte kaldırttırıp baktırın.

evet abi baskı balatadanda olabilir düşünmemiştim onu çünkü trafikteydim

çok fren kullanıldıysa o da olabilir. ama yine de elektrik tesisatı kontrol ettirilmeli.aslında ikisini kokusu farklıdır, ama herkes ayıramayabilir. o yüzden kontrol gerekir.

kaputu açıp baktım motorun etrafından veya motordan gelen bir koku almadım abi sonrasındada kesildi zaten bugünde aynı problemi yaparsa bi gösteriyim

arabada olan koku öyle 5 dakikada kesilmez, başka arabadan gelen bir koku da olabilir özellikle kalorifer açıksa

olabilirde abi ama birden gelince şaşırdım

Tesisata sonradan yapılan eklemeleri bi gözden geçir ne olur ne olmaz
merkezi kilit, sis ,alarm,teyp vsvs

Muhtemelen dışarıdan geldi, ya da kablo yanması olmuş olabilir.

Ben başından geçeni anlatayım size. İşten dönerken bir anda yanık kokusu gelmeye başladı. Fakat hafif devamlı geliyordu. Eve gelince kaputu kaldırdım akü tarafından yoğun olmayan bir duman geliyordu. Bekledim biraz gözlemledim evlere şenlik duman artmaya başladı. Hemen aküyü söküp çıkardım. Aküye el değmiyordu. Hani balatadir odur diye gecistrsem canım 19 yanacakmış mazallah belki de. Şakaya gelecek konu değil. Lastik, fren bir de bu.

Geri