Yaz bitti, araç içi havalandırma filtrelerinizi temizledinizmi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan @cotech
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

@cotech

Cihangir BAŞEL,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
182
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Sıcak yaz aylarının yerini yavaş yavaş serin sonbahara bırakmaya başladığı şu günlerde yazın aracınızın havalandırma sistemini etkilemiş polen, spor, toz, toprak ve sanayi dumanı gibi sistemin çalışmasını aksatacak pislik ve tortulardan kurtularak araç kabininin ısıtma, soğutma, havalandırma sisteminin bakımını yapabilirsiniz. Araç kabini hava kanallarının filtresini sık sık temizlemeli ve belli aralıklarla değiştirmelisiniz. Polen alerjisi gibi alerjileri olan kişiler ile araç içinde sirküle eden havanın temizliği açısından bu filtrenin temizliği önem arz etmektedir.

Aracınız 2000 model veya daha yeni ise aracınız büyük ihtimalle kabin hava filtresi ile donatılmıştır, sürücülerin pek çoğu kabin hava filtresinin varlığından veya araçlarında olup olmadığından bile bihaber olduğundan bakımı aksatılan bu filtre ile tam temizlenemeyen havayı araç içinde solumak durumunda kalabilirler.

Aracınızın donanımında kabin hava filtresi olup olmadığını aracınızın el kitabından öğrenebilirsiniz. Temizlenmeyen filtreler araç içersinde kokuya yol açabileceği gibi oluşabilecek tıkanıklarla aracın ısıtma/soğutma sistemine zarar verebilir.
 
bilgi için teşekkrler bakıcam bende :)
 
Paylaşım için teşekkürler abi.
 
Güven Altan'ın değerli Cotech i ilgilenmişti bu işlerle...:eyv
 
Benim filtre baya eskimiş Değiştirmek lazım

Teşekkürler Cihangir abi
 
Eyvallah Cihangir, güzel bilgiler bunlar...
Benim polen filtreside değişti Cotech Cihangir'in ellerine sağlık :D
 
abi benim kalorifer peteği tıkanmış açabilme şansım varmı ? yoksa zaten değiştircez mecbur
 
bilgiler için eyvallah :)
 
21:39, 22nd Oct 2010
*MeLiH 81.215.247.100
işlem: Konu Kilitli

Melih Yanlışlıkla Konuyu Kilitlemişsin
Konu açılmıştır
 
güncel
 
Geri
Üst