• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Yeni clio 5 sahipleri

Selamlar. Yaklaşık 1 ay önce 2. el Clio 5 1.3 TCe bir araç satın aldım. Aracı 83000 km de satın aldım. Araç anlık olarak Ankara'da şehir içi kullanımda 9lt yakıyor. Henüz bir uzun yol deneyimim olmadı fakat olduğu zaman tekrardan konuya ekleme yapacağım. Normal şartlarda 1.0 motor ile 1.3 motor arasında yakıt tüketimi olarak çok fark olduğu söylenmiyor fakat aracımın kesinlikle fazla yaktığını sizin aracınızın şehir içi kullanımda 6.8lt ile gayet güzel bir tüketim seviyesinde olduğunu söyleyebilirim.

Merhabalar. Çok saçma bir sorum var. Clio 5 1.0 TCE Equilib. paket aracın kapı kilidini açtığımda dijital ekran vs aktifleşiyor ama ben mesela temizlik yaparken vs kapı uzun süre açık kaldığında akü koruma moduna geçiyor. Normal bir işlev olduğunu öğrendim. Bununla beraber, kapıyı açtıktan sonra aracın elektrik akışını kesmenin bir yolu var mı, veya bir tuşu? Yani kapılar açık olsa da dijital gösterge ekranının vs kapalı olmasını istiyorum diyelim, bunun bir yolu var mı?

Herkese merhaba, 2023 model 1.0 tce otomatik vites clio aracım var. 35.000 kmde, dün Bolu' dan Adana' ya seyahat ettim. Otobanlar hızımı 130' a sabitledim, varış noktamda ortalama yakıt 7,5 litre oldu. 130 km otoban seyahati için bu veri fazla değil mi ? full bagaj, 2 yetişkin, kış lastiği takılı ama yinede fazla bence. Eskiden 1,2 tsi polo aracım vardı bu hızlarda 6 litre ile tamamlıyordum aynı yolu. Boluda kısa mesafede şehir içi tüketim ise 9-10 litre arası altını görmedim henüz. Sürekli eco da ve düşük devirde kullanmaya özen gösteriyorum.

Selamlar. Yaklaşık 1 ay önce 2. el Clio 5 1.3 TCe bir araç satın aldım. Aracı 83000 km de satın aldım. Araç anlık olarak Ankara'da şehir içi kullanımda 9lt yakıyor. Henüz bir uzun yol deneyimim olmadı fakat olduğu zaman tekrardan konuya ekleme yapacağım. Normal şartlarda 1.0 motor ile 1.3 motor arasında yakıt tüketimi olarak çok fark olduğu söylenmiyor fakat aracımın kesinlikle fazla yaktığını sizin aracınızın şehir içi kullanımda 6.8lt ile gayet güzel bir tüketim seviyesinde olduğunu söyleyebilirim.
Yakıt tüketiminiz ile ilgili birşey yaptınız mı hocam, benim aracım da fazla yakıt tüketiyor çözüm arıyorum.

En başta sürücünün kullanım stili doğrudan etkiliyor yakıt tüketimini. Kişisel olarak notlarım: Eko yerine Normal modda kullanınca daha verimli, start-stop kapalı, mantıklı sürerek (örneğin trafik lambası kırmızıysa hala gaza basarak yaklaşmamak/yeşilse bile kırmızıya dönmesine az kaldığını düşünerek hem de emniyet açısından gaza yüklenmemek) (mümkün olduğunca gereksiz hızlanmamak, gereksiz frene basmamak, düşük viteslerde çok kalmamak, ani ivmelenmelerden kaçınmak, yoğun trafiğe girildiğinde sürekli dur-kalk varken bile diğer sürücüler 1 metre gidip duruyorsa mümkün olduğunca daha uzun mesafelerde bunu yapmak trafiği zora sokmadan) (düzenli olarak kullandığınız yollarda yokuşlarda dur-kalk varsa rotayı kalıcı olarak değiştirip o yolların alternatifini bulmak). Teşekkürler

Geri