Yokuş Kalkış ve ESC Kontrol ettirin uyarısı.!!

Merhaba

2018 model Renault Megane 1.5 DCI EDC Otomatik Touch paket araç sahibiyim. 2. el olarak 48 gün önce 108.650 km'de aldım. Araç 110.000 km'yi geçti. Rastgele zamanlarda arıza ışığı yakıyor. Anahtar resmi, yolda kayan araç resmi ve ABS ile ilgili bir resim yanıyor. Ama bunun standardı yok.

Frene basmadan yarım kontak yapıyorum. Yanmıyor. Frene basıp çalıştırıyorum. Yanmıyor. Araç 10 metre yürüyünce yanıyor. Stop ettirene kadar sönmüyor.
Başka zaman frene basmadan yarım kontak yapıyorum. Sönmesi gereken ışıklar sönüyor. Arıza ışıkları panelde kalıyor. Frene basıp çalıştırıyorum. Yanmaya devam ediyor. Stop ettirene kadar sönmüyor.

Başka bir zaman frene basmadan yarım kontak yapıyorum. Yanmıyor. Frene basıp çalıştırıyorum. Yanmıyor. Aracı yürütüyorum. Yine yanmıyor. Hiç yanmadan araçla geziyorum.

Ne zaman yanıp yanmayacağına araç karar veriyor. Motor sıcakmış, soğukmuş, vites manueldeymiş, otomatikteymiş, yokuşmuş, inişmiş. Farketmiyor.

Arıza ışığı yanınca peşpeşe uyarı mesajları geliyor. Yokuş kalkış desteği kontrol ettirin. ABS kontrol ettirin. Fren destek sistemini kontrol ettirin. ESC kontrol ettirin. Stop-Start çalışmıyor. Şeklinde uyarılar çıkıyor. Ve bu bahsettiği donanımlar o anda gerçekten çalışmıyor. Ama aracın gidişinde bir sıkıntı yok. Destek sistemleri olmayınca biraz daha kontrollu kullanmak gerekiyor.

Aracın aküsü zannederim hiç değişmemiş. Mutlu marka start-stop aküsü. Renault araçlarına mutlu marka akü koyuyor bildiğim kadarı ile. Ben aküden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bir lastikçiye veya oto elektrikçiye gidip akünün gücünü ölçtüreceğim. Hemen tamir veya değişime gitmeyi düşünmüyorum.

Geri