Yokuş kalkış

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tikkers
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tikkers

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba
2015 1.2 symbol touch aldım.yokuş kalkış desteği özellikleri arasında yok fakat açılabiliyormuş.bunu servise sorduğumda belli bir ücret karşılığı açtıklarını fakat aracın orjinal özelliklerinde olmadığı için garanti dışı kaldığını ve ilerleyen zamanda balatalarında sorun olacağını söylediler.bu konuda daha önce bir tecrübesi olan arkadaş var mı

ne alakası var ya. böyle saçma sapan bir verilmiş cevap görmedim. arabanın alt yapısı var.para kazanmak için kapamışlar. e bunu servis aktive ediyor zaten. garanti dışı neden kalsın? siz bu garanti olayını mais ile görüşün. öyle birşey olsa bile araç komple garanti dışı kalmaz. saçmalık....

Aslında var olan ama ülkemize getirilirken kapatılan bir özellik bu, servisler bu sistemin açılmasına yanaşmıyorlar...

Bazı modellerde açılmama riski var aynı yıl üretilen araçların bile bazı modelleri açılmıyor. Tanıdık serviste denemek sart :)

Dünakşam Genel merkeze mail attım konuyla ilgili bu sabah dönüş yaptılar
İlk konuştuğum müşteri temsilcisine araçta zaten olan bir özellik neden açık değil diye sordum.aldığım cevap evet bu özellik araçta mevcut fakat bazı sorunlar çıktığı için deneme aşamasında.sonuçlandığında servisler tarafından müşterilere dönüş yapılacaktır oldu.
10 dakika sonra ben aradım aynı cevabı mı verecekler yoksa farklı mı diye
Başka bir müşteri temsilcisi çıktı
Onun verdiği cevap kısaca :
Sizin aldığınız araç özelliklerinde bu yazmıyordu.
Ama yok demiyor hiçbirisi.yokuş kalkış desteği olan araçta kullanılan malzeme farklı mı diye sordum fakat bu konularda bilgileri olmadığını söylediler
Demek oluyor ki araçta var ama açtırmamak için değişik bahaneler uyduruluyor.
Ama kesin olan birşey var.eğer açtırırsam garanti dışı bırakıyorlar.ancak 2 yıl sonra garanti bitince açtıracam bende

Son düzenleme:
Aracın alt yapısında olduğu için sıkıntı yapmaz sonuçta şahin e klima taktırmıyosun ki :)

Arkadaşlar ben hill holder'ı yani yokuş kalkışı açtırdım. Neredeyse 2 yıl olacak. Balatalara zararı falan yok, aksine yararı var. Yokuşlarda yarım debriyaj yapmak zorunda kalmıyorum. Açtırma işine gelince çok uğraştırdılar. En son Şikayet var a yazdım, Yine açmayacaklardı ama ben biraz arıza çıkarınca yeter ki gitsin başımzdan :) deyip açtılar. Bir kağıt imzalattılar. Ama hiç bir sorunla karşılaşmadım.

S.a abilerim 2014 model joy symbol var bizdede renault servisindeki abi tanıdigimizdi yokuş kalkış ve patinaji açtı ve şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadık abiye sorduğumda çoğunda yüklü oluyor ama açık gelmiyor dedi bana

bazı servisler neden sorun cıkartıyorlar anlamıyorum
2013 symbolü aldıktan sonra servis müdürü sna bi jest olsun die yol bilgisayarını açtı
10,000 bakımında da sorumservis müdürü murat bey e kullanma kılavuzunda yazıyor abi neden yok die .
mail attı i yere kod geldi maille 1 dk da açtılar..

1 ay önce 2015 yine 0 km symbol aldım o touch dı ondada yoktu ve yine serviste hemen açtılar..

hani belki servise sırf onu yaptırmak için gittiğinde bkmıyo olabilirler bakıma denk getirip onuda söyleyince acarlar belki

Selamlar,

Bu hill holder olayı hangi araçlarda var kendi aracımız destekliyor mu bunu nasıl öğreniriz ve açtırabiliriz? Varsa böyle bir sistem hemen kullanalım biz de.

Geri