Yokuşta kalkışta gaz pedalından gelen ses

syazar06

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Merhaba 2020 model 1.5 blue dci aracım var, aracı alalı 3 ay ve 5000km oldu, aldığım günden beri yokuşta ışıklarda durunca ayağımı frenden çekip gaza basınca kıtlama sesi geliyor, ayağımı frenden çekip 3 saniye gaz vermezsem bu kıtlama sesi olmuyor, aracın motor yağını filtrelerini ve şanzıman yağınıda değiştirdim, sorun çözülmedi, sizce ne olabilir.

Merhaba sorunu bulabildiniz mi? O durum bende de var. Gittiğim serviste baktırdım ama sorun olmadığını söylediler. Ama neden bu durumu yapıyor bende çözemedim.

O bendede oluyor ama olağan bir durum olduğunu düşünüyorum çünkü ayağınızı çektiğinizde beyin kavramayı kendi devreye sokarsa böyle bir ses olmuyor ama siz manuel hemen gaz verdiğinizde bu ses duyuluyor ayrıca kavraması da otomatik arabanın frende kesiyor kaldırınca devam ediyor. Ani geri gitme ani hızlanma sorunu da var mı

• Beğen
Tepkiler: Pofcasia
O bendede oluyor ama olağan bir durum olduğunu düşünüyorum çünkü ayağınızı çektiğinizde beyin kavramayı kendi devreye sokarsa böyle bir ses olmuyor ama siz manuel hemen gaz verdiğinizde bu ses duyuluyor ayrıca kavraması da otomatik arabanın frende kesiyor kaldırınca devam ediyor. Ani geri gitme ani hızlanma sorunu da var mı
Sadece yokuşta park ederken ileri geri çok yapınca kavramdan kayma yapabiliyor neden oluyor anlamadım. Sizde de var mı?

Sadece yokuşta park ederken ileri geri çok yapınca kavramdan kayma yapabiliyor neden oluyor anlamadım. Sizde de var mı?
Ya bende genelde olmuyor bende 2021 bluedci var kavraması felan iyi ama işte rampadayken geri vitese takınca birden hızlanıyor park ederken çok sorun yaşıyorım

Ya bende genelde olmuyor bende 2021 bluedci var kavraması felan iyi ama işte rampadayken geri vitese takınca birden hızlanıyor park ederken çok sorun yaşıyorım
O durumu bazen yaşıyorum ben de. Sanırım gaza biraz fazla basıyorum yarım debriyajdan dolayı da fırlıyor diye düşünüyordum

Geri