Zeki İnsanların Hangi Saat Aralıklarında Uyudukları Keşfedildi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EndSpeed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İnsanlar, doğada bulunan diğer canlılara göre çok daha gelişmiş bir beyin yapısına sahipler. Çok hızlı koşamıyor, hızlı yüzemiyor, derine dalamıyor ve iyi avlanamıyoruz ancak sahip olduğumuz beynimiz sayesinde diğer canlılardan daha iyi düşünebiliyoruz.
4811968475_intelligent_smart_brain_cartoon_xlarge.webp
Düşünme yeteneğimiz çok gelişmiş olmasının yanı sıra insandan insana da farklılık gösterebilen özelliklerimizden de birisi. Düşünebilme yeteneğimizin, yani zekamızın farklılık gösterebilmesiyle, bu özelliğimizi ölçeklendirebilecek olan IQ testleri yaratılmaya başlandı. Bilim adamları, birkaç kişinin katılımıyla birlikte IQ seviyeleri farklılık gösteren insanların ortalama uyku saatlerini ortaya koyacak bir araştırma yaptılar. Bu araştırmaların ortaya çıkarttığı sonuçlar şu şekilde;
Sersem (IQ seviyesi 75'ten düşük)
Haftaiçi: 23:41 -7:20
Haftasonu: 00:35 -10:09
Normal (IQ seviyesi 90 ile 110 arasında)
Haftaiçi: 00:10 -7:32
Haftasonu: 1:13 -10:14
Çok Zeki (IQ seviyesi 125'ten yüksek)
Haftaiçi: 00: 29 - 7:52
Haftasonu: 1:44 - 11:07
The London School of Economics and Political Science'da görevli olan Satoshi Kanazawa isimli bir psikoloğun yayınladığı bir yazıda, neden zeki insanların daha geç uyudukları şu şekilde belirtildi; "İnsanlar ilk dönemlerden beri Güneş ışığından faydalanıyorlar. Günümüzde Güneş ışığı olmasa da yaşamımızı sürdürebilmemizi sağlayan ışıklarımız var. Eskiden insanların alıştığı ve genden gene aktarılan bu alışkanlık, alışkanlığı sürdürmeye devam eden insanların beyin yapılarının eski insanlara benzediğini kanıtlar. Bu da onlarla yakın zeka seviyesine sahip olmaları anlamına gelir."
Kaynak: EliteDaily

Bakalım Forum Üyelerimizin IQ Durumu Nedir. Benim Normale Yakın Çıkıyor.

değişik bi izlenim ama ben saat 1 e doğru yatıp 5:00 - 5:40 arası kalkıyorum hangi sınıfa giriyorum acaba :)

Hafta içi sabah 5 dak daha fazla uyumak için alarmı kaç kez kapattığımı bilmem, pazar günüde sabahın 6 sında gayet dinç şekilde uyanırım. İnsanların işine ve yaşına görede uyku alışkanlığı değişir. Bence eksik bir test.

Hafta içi 12.30 dan önce yatmam sabah 7 de kalkarım, hafta sonu 01.30 dan önce yatmam sabah 9 da kalkarım, bende uygun kategoriyi bulamadım... :)

Yatacak yerimiz yok :)

Geri