Bir internet sitesi tarafından yapılan Solenza test sürüşü

Solenza

Ersin ŞENTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
6,114
Tepki puanı
71
Puanları
0
Fransız üreticiRenault bünyesine katılmasıyla birlikte gözle görülür bir değişime uğraşan Dacia, son ürünü Solenzo ile Türk tüketicisi karşısında birkez daha şansını deniyor.
İlk kez 1996 yılında Nova ismiyle satılan otomobil Renault ortaklığınınardından Solenza ismini aldı. 1.4 litre 75 HP'lik benzinli motorlaithal edilen otomobil Prima, Rapsodie ve Skala isminde üç farklıdonanım seviyesine sahip.

Fakat firmanın bu otomobil için kullandığı Peugeot 309 platformu. Otomobilin ön far grubu iki parçadan oluşuyor. Radyatör ızgarasına bitişik olarakbulunan bölüm farın asli gövdesini oluşturuken, sinyallerçamurlukların hemen önüne bağımsız olarak konumlandırılmiş.
Ön tasarımda kullanılan büyük Dacia arması markanın kimliğin iön palana çıkarıyor. Yan ve arka bölümse oldukça sade. Arka bölümde kullanılan üçgen formlu stop grubu, tavana yerleştirlenüçüncü fren lambası göze çarpan detaylar. Solenza'nın 4080mm'lik uzunluğu bulunduğu segment için yeterli.

Biraz Megane, biraz Clio...
Solenza'nın iç mekanı hayli şaşırtıcı. Çünkü otomobilin fiyatınagöre kullanılan malzeme kalitesi yüksek. İç mekanda kullanılan malzemeler genellikle Renault ürün gamında yer alan otomobillerdenalınmış. Clio ve eski Megane ağırlıklı materyaller arasında Renault 9'dan alınan vites topuzu dahi bulunuyor. Orta konsolununen üstüne radyo-teyp ve merkezi kilit butonu yerleştirilmiş.Daha altta havalandırma ızgaraları ve klima kumandaları bulunuyor.370 litrelik bagaj hacmi küçük gibi görünse de camla birlikteaçılan bagaj kapağı sayesinde hayli kullanışlı.

Clio'dan kalp nakli
Solenza'nın kalbinde halen Clio Symbol modelinde de kullanılan1.4 litrelik benzinli motor görev yapıyor. Sekiz supaplı bumotor 5250 d/d'de 75 HP güç, 2800 d/d'de 114 Nm tork üretiyor.Alt devirlerde oldukça canlı olan motor yüksek devirlerdesesini yükseltmesine karşın gücünü kaybetmiyor. Solenza ileyaptığımız performans testlerinde 0'dan 100 km/s hıza 12.5saniyede ulaştık. Beğenimizi kazanan bir diğer özellikse şanzıman oldu. Yeni Megane'dan alınan sistem eski Renault modellerinde olduğu gibi gaz pedalına bağlı olarak hareket etmiyor. Ayrıcavites geçişleri çok net. Testimiz süresince 100 km'de 7 litre kurşunsuz benzin tüketen Solenza 614 km'lik menzile sahip.

Yeterli yol tutuş
Dacia, Renault desteğini arkasına alarak başarılı bir otomobil yaratmış. Karoser çizgileri biraz eski olsa da sahip olduğu teknoloji yeterli düzeyde. Çok zorlanmadıkça başarılı biryol tutuşa sahip olan Solenza, hızlı virajlarda önden kaymaeğilimine giriyor. Ön ve arka bölümde rahat yolculuklar vadeden otomobil.
 
Üst