Sıkıldım artık bu megane dan

raffred

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ağu 2015
Mesajlar
9
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Sürekli sorunlarla boğuşmaktan cidden yoruldum .Aslında sorunlardan degil daha çok ustaların iş bilmezliğinden .

Soğuk havalarda ilk çalışmada gelen bir ses vardı . Sürtme sesi gibi , boyle kaynayan suyun fokurdaması sesini andırıyordu. Isınınca geçiyordu. Bir de araba hareket halindeyken diferansiyel ötmesine benzeyen bir ses vardı . Götürdüm ustaya anlamıyor tabi, bir de araba sıcak olunca o sesi de dinletemedim . şanzıman yağına baktı iyi dedi bir sorun yok böyle bin.
Hemen ondan sonra da yeni bir ses başladı. Yine motor soğukken , araba ilk hareket ederken ve sonra 2.3. vitese takmak için debriyaja basarken ve debriyajdan çekerken kavrama noktası civarında kayış sesine benzer bir ses oluştu. Ses hatta tam olarak şöyle. sıcak havalarda frene basınca ya da dönerken lastiklerden gelen sesin aynısı.

Bilenler kesin sebebini söylerse makbule geçer. teşekküürler
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,514
Tepki puanı
1,671
Puanları
113
Yaş
55
Baskı balatadan geliyor olabilir...
 

ogun33

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 May 2015
Mesajlar
36
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Debriyaj dan gelen bende de geliyordu da yayı varmış onun ondan gelirmiş ama ses kesildi benim arabada sorun yok..

VSP355g cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

efsaneturk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Şub 2013
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
Puanları
0
Debriyaja bastığınızda vııjjj edip bir kaç basmadan sonra kesiyorsa o ses baskı balata bilyesinin yağsız kalmasından ve yağlanana kadar ses yapmasından kaynaklanıyormuş. Benim aracımda da var şuan. Bir kaç ustaya gösterdim. Baskı balatan değişirken bilyesinide değiştireceksin. Bu sorun yapmaz birşey olmaz dediler. Çekişe filan herhangi bir etkisi yok. Bir kaç kez basınca kesiyor araç sesi. Bilginiz olsun
 

Uğur

Yönetici
Başkan
33-Mersin
Katılım
14 Şub 2011
Mesajlar
3,708
Tepki puanı
31
Puanları
48
Yaş
48
Ben daha evvel başka bir konuda bahsetmiştim.Soğuk havalarda Megane 2 ler şanzımandan ses yapıyor.Aracı çalıştırmadan önce 2 kere debriyaja basıp bırakın bu sesin gelmediğini göreceksiniz.Korkulacak bir şey yok.Sistem tamamen hidrolik olduğu için her yere aynı anda yağ yetiştiremiyor.Aracın 5. vites dişlisi çok uzakta kalıyor , sistem işeme yöntemiyle bu dişliyi yağladığından extra bir güç sarf ediyor.Bu da soğuk havada sese sebep oluyor.Fakat en fazla 1 dk sürer bu olay.Aracın gidişinde kalkışında sorun yoksa hiç ellettririp boşa masraf etmeyin.
 
Üst