Motor Temizleme Ürünleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan quartal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

quartal

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arakdaşlar, Youtube'da motor temizleme ile ilgili birçok video mevcut ancak sizin kullandığınız ürünleri ve tavsiyeleri de duymak isterim.

Motor temizleme ve motor koruma gibi ürünler için Würth markasının iyi olduğunu duydum birkaç yerden. Sizin görüşleriniz nedir?

Merhaba arakdaşlar, Youtube'da motor temizleme ile ilgili birçok video mevcut ancak sizin kullandığınız ürünleri ve tavsiyeleri de duymak isterim.

Motor temizleme ve motor koruma gibi ürünler için Würth markasının iyi olduğunu duydum birkaç yerden. Sizin görüşleriniz nedir?

Wurth, forch, terosan gibi markalar iyidir. Bu markaların her kullanım alanı icin farklı çeşitleri mevcut. Suan ürün bazında aklımda yok fakat internet sitelerinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta uygulama esnasında motorda sıkılacak veya silinecek bölgeler.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bazı motor temizleyicilere dikkat edin çok fazla kıstık içeriyor metal ve plastiklerde beyaz iz yapabiliyor.kullandığım ürün tavsiye edeyim , atas in Plak2r diye ürünü var güzel patlatıyor antistatik,kaba pisliği tozu alınmış motora motor sıcakken fıs fıslayıp silmeden ellemedin bırakıyorsun sonra bir süre yol yapıp yada motoru çalıştırırsan daha iyi oluyor sıcaklıkla uzun süre de gidiyor gayet parlak ve temiz oluyor güzel de kokuyor.

Şu videoda babamın aracına uygulamıştım.
Gayet memnun kaldım, kendi cliomda da 6 ayda bir uyguluyorum..

https://youtu.be/Ww6eTC4_g18

Würth iyi hoş da çok pahalandı o da.

Ürünleri inceledim özellikle "Wurth" markaya birçok yerde rastladım ve elektronik kısımlar ayırt etmeksizin kullanılabilmesi iyi bir özellik.

Bir yandan motorun çok da temizlenmemesi gerektiği ile ilgili tartışmalar gördüm açıkçası merak uyandırdı. Motorun temizlenmesi herhangi bir aksama performans kaybı yaşatmaz diye düşünüyorum ama söyleyenlerin de bir bildiği vardır elbet.

Yabancı bir forumda silikon içeren motor temizleyicilerin içindeki silikonun hava akışmetre sensörüne zarar verebildiği yanlış okumaya sebep verebildiği yazıyordu tabi ihtimal bu ve ne tip bir akışmetre çünkü bu sensörlerin bir çok çeşidi var.

Motor temizleme ürünü kullanırken suya ihtiyaç duymayan ürünlerden almaya özen gösterin ben en son divortexin susuz motor temizleme ürününü kullanmıştım. Fena değildi.

Yabancı bir forumda silikon içeren motor temizleyicilerin içindeki silikonun hava akışmetre sensörüne zarar verebildiÄŸi yanlış okumaya sebep verebildiÄŸi yazıyordu tabi ihtimal bu ve ne tip bir akışmetre çünkü bu sensörlerin bir çok çeÅŸidi var.

Her ihtimale karşı alırken kontrol etmekte fayda var. Aslında bu konuyu açmamın sebebi de buydu. Düzenli olarak motor temizliği yapan arkadaşlar yazarsa hepimiz için daha aydınlatıcı olabilir.

Geri