Otomatik Vites Dizel Stop Etme Sorunu

xtreme59

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 May 2018
Mesajlar
10
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
aynı sorun benim kadjarda da var.. 2017 icon 1.5 EDC.. normal şartlarda arabayı her gün kullanıyorum.. hiç bir sorun olumuyor.. ama ne zaman birkaç gün hareket etmeden bırakırsam, arasıra özellikle soğuk havalarda ilk kalkışta sağlam bir silkeleme yapıyor, devir düşüyor, stop edecek gibi oluyor.. tekrardan kendini toparlıyor, sonra sıkıntı kalmıyor.. sıklık olarak bu olayı yılda belki 5-10 defa yaşıyorum..

servise durumu anlatınca bilgisayara bağladılar, herhangi bir sorun çıkmadı tabi.. çok sık yaşanmadığı için orada da gösteremedim.. öyle kaldı olay..

sorunu bulup çözebilen olursa bize de bir yol gösterebilir belki.. belli ki kronik bir sıkıntı..
 

Atsiz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Eki 2019
Mesajlar
533
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Kavrama ile ilgili bir sıkıntı olabilir, işinin ehli bir EDC ustasına gösterin öncelikle eğer şanzımanla ilgili bir problem değilse motorla ilgili bir sıkıntı olabilir, birşeyler bir yere takılıyor sonra kendini kurtarıyor gibi de duruyor, eğer trigeri yanlış takılmışsa, sente atlanmışsa falan benzer sorun yaşayabilirsiniz şanzımandan da önce onu kontrol ettirin. Eğer triger yada şanzımanla alakalı bir sıkıntı yoksa büyük olasılıkla motor içi yataklarında problem vardır, yüksek korozyona uğramış bir kısım, yağlama problemleri, bozulmuş piston yatağı yada sekman benzer tekleme sıkıntıları yaratabilir. Triger kontrolü ve şanzıman kontrolü önceliğiniz olsun.
 

VOLKY35

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Katılım
28 Tem 2017
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
1
Bknz.


 
Üst