Araca birde bilgisayardan baktım. stop farları değişmiş ve sanki boyanmış gibi geldi araç. Adananın sıcağında bu renkte belli yerlerde güneş yanığı olması lazım. Boya takıntınız yol ise alabilirsiniz.
Aracı almaya karar verirseniz;
1) Satışı Üzerinize Alma
* Notere gidiyorsunuz siz sadece kimliğinizi, araç sahibi de kimliğini ve aracın ruhsatını alıyor.
* Plaka değiştirecekmisiniz noterdeki memur size bunu sorar. Eğer değiştireceğim derseniz 190 tl, değiştirmez iseniz 90 tl civarında para ödersiniz.
* Size noter geçici ruhsat verir. ne kadar süre geçerli olduğu kağıtta yazar.
2) Sigorta Yaptırma ( Erken yaptırmakta fayda var )
* Plaka değiştirmediyseniz herhangi bir sigortacıya gidin maximum 350 tl minumum 200 tl fiyat çıkar karşınıza. ( Plakaya göre ve sigorta şirketine göre değişir. )
* Plaka değiştirmek istediyseniz noterde sigortacıya söylersiniz eski plakaya sigorta yapar ve sonradan plakanız değişince zeyil işlemini gerçekleştirirsiniz. yani eski plakanın sigortasını iptal eder ve yeni plakaya sigorta yapar. ( rica edin plaka değişikliği içim size ek-1 formu doldursun emniyette lazım olacak )
3) Ruhsat Değişimi
* Plaka değişmesin dediyseniz mesai saatleri içinde noterden aldığınız geçiçi ruhsatla ve Sigorta poliçesi ile (il veya ilçe) trafik emniyete gidersiniz ve yeni ruhsatınızı alırsınız başka işlem yapmanıza gerek kalmadan aracı kullanırsınız.
* Plaka değişsin dediyseniz mesai saatleri içinde noterden aldığınız geçiçi ruhsatla, Sigorta poliçesi ve ek-1 ile (il veya ilçe) trafik emniyete gidersiniz. size yeni plakanızın kağıdını ve ruhsatınızı verir eski plakanızı da ister verin gitsin sonra şoförler odasına gidersiniz emniyetten verdikleri kağıt ile 30 tl karşılığında yeni plakanızı bastırıp aracınıza takarsınız. sonra sigorta şirketine gidip eski plakaya yapılan sigortayı iptal ettirip yeni plakaya sigorta yaptırırsınız. başka işlem yapmanıza gerek kalmaz.
* Sigortayı Mecburen Yaptıracaksin zaten adı Zorunlu trafik Sigortası

* illa kasko yaptıracaksın diye bir şey yok istiyorsan yaptırabilirsin..