2001 coupe yakıt durumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omurxyz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omurxyz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar forumda aradım bulamadım varsa dakusura bakmayın :)
benim araba 2001 megane coupe 1.6 16v
100km ye 11.7 lt yakıt yakıyor şehir içi normalmidir acaba...

arkadaşlar forumda aradım bulamadım varsa dakusura bakmayın :)
benim araba 2001 megane coupe 1.6 16v
100km ye 11.7 lt yakıt yakıyor şehir içi normalmidir acaba...

yakıt olarak ne kullanıyosunuz ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

benzin kullanıyorum shell veya opet dışında petrol ofisi kullanmıyorum

benzin kullanıyorum shell veya opet dışında petrol ofisi kullanmıyorum

ortalama yakıt kullanıma bağlıdır tabi ama bana değer çok geldi babama ait 1.6 16V megane sedan ile (2002 model) şehir içi max 9 litre görüyorduk.

Sent from my iPhone using Tapatalk

bujiler,yağ,filitreler,kayışlar.debriyaj balatası değişmesine rağmen bu oran çıktı peki çözüm olarak bana ne önerirsiniz ne yapmam lazım daha az yakması için 2000 2500 devirin üstüne çıkmadan vites değiştiriyorum zaten şehir içi 60 70 km üzerine çıkmıyorum tamircime durumu izah ettim motor sağlıklı hiçbir sorun yok diyor bi çare lütfen...

1.6 16 v 110 HP tam otomatik aracım var 2009 clio 3 hb şehir içi ortalamam 10.5 falan. Bana biraz çok geldi Manuel olduğu için 8-9 civarı olması gerekir diye düşünüyorum ama.

Önemli faktörlerden birisi de bence hangi şehirde kullandığınız ve trafik durumu. O kadar sakin kullanmaya bu yakıt fazla.

adanada kullanıyorum işe gidip gelirken kullanıyorum genelde yol boş ve sakin yokuş falanda yok adana düz bi arazi
benim aklıma gelen kayış seti değiştirirken sente atlamış olabileceklerini düşünüyorum bakımdan sonra çok yakmaya başladı ama arabada ses yada sendeleme yok
başka bi önerisi olan varmı acaba

benzinle kullandığım zamanlar. 10.5 lt idi ama o dönemler bitti benim için LPG ile yüzüm güldü.
Daha iki gün önce hesapladım 70 lira ile tam 300 km yaptım şehir içi. km'de 23 krş kış dönemi için harika.. konyadayım.
araç Megane Coupe 2001 1.6 16v otomatik.
LPG marka lovato
lpg lt fiyatı: 2tl
tabiki benzinle çalıştığını unutmamak gerek...

benzinle kullandığım zamanlar. 10.5 lt idi ama o dönemler bitti benim için LPG ile yüzüm güldü.
Daha iki gün önce hesapladım 70 lira ile tam 300 km yaptım şehir içi. km'de 23 krş kış dönemi için harika.. konyadayım.
araç Megane Coupe 2001 1.6 16v otomatik.
LPG marka lovato
lpg lt fiyatı: 2tl
tabiki benzinle çalıştığını unutmamak gerek...
Benim de Burak'la aynıydı değerlerim. Ben de lpgye geçtim mecburen. İstanbulda bile 300 km gidiyorum bir depoyla. Konya'ya sürekli gidiyorum, gerçekten orda yakıt durumum çok iyi, arabayı hiç zorlamaya gerek yok, anlık tüketim bile zorlamazsan 10'u geçmeyebiliyor :)

Umarım sorun düzelir...

Geri