2016 model Clio 4 Klima Sesi ve Çalışma Sesi-Lütfen Yardım

afanesyevo

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Herkese merhaba, sağlıklı günler dilerim.
Aracım 2016 model Clio 4 1.5 dci EDC.
İki ayrı hususta bilgilerinize ve yardımlarınıza başvurmak istiyorum.

Birincisi; aracımın bakımlarını (triger kayışı hariç olmak üzere filtreler, şanzıman yağı ve fren hidrolik yağı değişti) dün yaptırdım. Aracın klimasını açtığımda 1. videodaki gibi tık-tık vb. sesler çıkarıyor. Bu tık tık sesleri bakımdan daha önce de geliyordu ancak şimdi klima çalışırken sanki buzdolabı sesi gibi uğultu sesi geliyor. Videoda bu uğultu sesi ne kadar çıktı bilemiyorum. Bu tık-tık sesleri ve uğultu sesi normal midir, aracıma bir sorun yaratır mı? Uzun yola çıkacağım için beni tedirgin ediyor. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım/ustalarım bilgilendirebilirse çok memnun olurum.

İkincisi ise; bir diğer videoda aracımın çalışma sesini kaydettim. Çalışma sesinde olağandışı bir husus gören var mıdır?
Bilgi ve yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

1. Video:

2. Video:

Uğultu sesi herşey olabilir, açıkcası buradan yorum yapmak zor... Motor sesi bana gayet normal geldi... Burada klimanız devrede mi ?

Motor sesi bana da normal geldi.

Motor sesine gelirsek, videoda çok anormal bir ses fark etmedim ama telefon mikrofonu sesi farklı yansıtabiliyor. Eğer motor çalışmasında titreme, vuruntu ya da dengesizlik hissetmiyorsanız, büyük ihtimalle normaldir.

Geri