• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

2016 symbol 1.5 dci k9k motor problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunuss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yunuss

Kayıtlı Üye
38-Kayseri
Herkese iyi günler.
2016 model 1.5 dci k9k motorlu symbol aracım var şu an 222 bin km'de. Yaklaşık 2 hafta önce araçta ara sıra "çok fonksiyonlu arıza ışığı" (zikzak şeklinde olan) yanıp sönüyordu. Sonrasında bu arıza lambası sürekli yanmaya başladı ve ardından da turuncu motor arızası ile birlikte yanar hale geldi. Obdye bağladığımda anormal bir durum göremeyince arıza kodlarını silip yola çıktım. Yaklaşık 30 km klima açık bir şekilde sorunsuz gittikten sonra düz yolda yaklaşık 60 km hızda 3. Viteste ilerlerken çekiş düştü araç gaz yememeye başladı ve nihayet stop etti. Çalıştırmayı denediğimde araç çalışıyor ancak rölanti devrine gelir gelmez hemen devir düşüyor ve tekrar stop ediyor. Biraz bekleyip motoru inceledikten sonra çalıştırıp bir şekilde tamirciye gittim.
Şunu da belirtmeliyim araca hiç kötü ve bilinmeyen bir yerden yakıt almadım. İlk olarak mazot filtresi değişti arıza kodları silindi sorun yok diye ayrıldım dükkandan ancak 5-6 km sonra yine arıza lambaları yandı ve stop etti. Bir şekilde tekrar tamirciye döndüm bir daha cihaza bağladılar ve hava akışmetre (maf) sensörü arızası görünce ona odaklandık. Parça görece pahalı ve arızalı olduğu da kesin olmadığından usta soketini çıkarıp böyle kullan bir süre eğer tekrar yapmazsa arıza sensördendir dedi üzerine 120 km kadar yol yaptım bir sorun yoktu ancak sabah aracı çalıştırmak istediğimde yine rölanti devrini görür görmez stop etti.
Sizce sorun ne olabilir? Daha önce başına gelen veya fikri olan birisi yardımcı olursa çok memnun olurum.

Geri