• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Scenic 2 1.5dci çekiş düşüklüğü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bayC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bayC

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Değerli ağabeylerim, yaklaşık 2 ay önce bir Renault Scenic 2 (faz 2) 1.5 dci , 5 ileri düz vites olan aracımı alarak aranıza katıldım. Araç 168.000km de 2008 model.

Araca ilk bakmaya gittiğimiz günden beri aralıklı olarak çekiş düşüklüğü yaşıyorum. Aşağıda değiştirilen parçaları ve neden değiştirildiğini yazıyor olacağım. Çekiş düşüklüğünden anlatmaya çalıştığım şey, araç sanki turbosuz gibi gidiyor bazen, düz yolda seyir halindeyken bile güç bela devirleniyor; bazen de öyle güzel gidiyor ki bu araba ne kadar güçlüymüş dedirtiyor bana. Daha öncesinde de birçok 1.5dci motor araç kullandığım için onlarla kıyasladığımda gerçekten çekiş düşük kalıyor devirlenmediği zamanlarda. Hatta yokuş bile çıkamıyor bu olay olduğunda. Aracı stop edip çalıştırdığımda düzeliyor. Ancak bir süre sonra tekrarlıyor. Ankara Dikmen’de yaşıyorum, malum yokuşun çok olduğu yerde aracın anlık olarak çekişten düşmesi büyük risk. Hava akış debimetresinin fişini söktüğümde araç normal bir 1.5dci gibi çekiş sergiliyor, performansı çok güzel, hiçbir yokuşta bayılmıyor. Bu şekilde fişi söküp 1.500 km yol yaptım hem yokuş hem düz hem uzun yol, performansı ile ilgili hiçbir şikayetim olmadı.

Benzer bir arıza yaşayan var mı? Çözümünü nasıl buldunuz?
Aracımın beyninde yalnızca ön ısıtma kontrol devresi arıza kodu var. Bu da kızdırma bujileri ile alakalı imiş sanırım. Havalar soğumadan değiştireceğim bunları.

Değiştirilen parçalar:
1. Turbo elektrovanası Mais (Enjeksiyonu kontrol ettirin arızası yazıyordu gösterge panelinde) değiştirdikten sonra bilgisayara bağlanıp arıza kodu silindi.

2. Hava akış debimetresi Delphi (hiçbir arıza kodu yok. Fişi söküldüğünde performans yerine geldiği için, bu parça arızalı olduğu düşünülerek değiştirildi. Üzerinde önceden takılı olan parça Siemens marka imiş.) değiştirdikten sonra bilgisayara bağlanıp arıza kodu silindi.

Geri