2020 Clio 5 seyir halinde multimedya,klima ve iç aydınlatma kapanması

hengineer34

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Katılım
4 Ocak 2025
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Puanları
1
Herkese merhaba.
Aracım Clio 5 1.3 Tce 2020 Touch,aracımla seyir halindeyken sol alt sigorta panelinden " tık " sesi akabinde multimedya ekranı,klima ünitesi,ve iç aydınlatmalar ( tavan lambası ve torpido lambası) kapanıyor.
Sonrasında ise aracı stop edip kontağı kapatıp açtığımda bu kapanan sistemler geri geliyor,ekran sıfırdan açılmış gibi oluyor.
Geçmiş konularda bunun gerilim kaptöründen olduğu belirtilmiş fakat konu yarım kalmış,daha önce bu arıza başına gelmiş çözüm bulmuş ve bu alanda profesyonel arkadaşların yardım ve desteğine talibim.
( Belirteceğim hususlar ; aracın sigorta panelindeki kelepçeli yer kontrol edildi ve kelepçesi söküldü düzelme yok,sorunlar devam ediyor.
Sigortalar kontrol edildi.
Akü akımında herhangi bir problem yok,aküm yeni. )

Saygılar.
 
Merhabalar ne yaptınız sorun çözüldü mü heryer akü gerilim kaptörünü işaret ediyor
 
Trabzon'da ki arkadaş değişmiş sorun düzelmiş
 
Trabzon'da ki arkadaş değişmiş sorun düzelmiş
Neyi değişmiş anlamadım aynı sorun bende de mevcut
 
Merhabalar ne yaptınız sorun çözüldü mü heryer akü gerilim kaptörünü işaret ediyor
Öncelikle yeniden merhaba.
1- Akü gerilim kaptörünü değiştirdik,sorun çözülmedi.
2- Eksi kutup başını değiştirdik (alakasız bi değişim ) ancak yine de sorun olabiliyor,problemimiz çözülmedi.
3- Son olarak merkez cotech ekibi araca uzaktan bağlandı ve yol testine gidildi,multimedya kapanınca sorunun aracın UPC beyninden kaynaklandığını ve basit bir yazılım güncellemesi ve kalibrasyonuyla düzeleceğini söylediler.
4- İlgili kalibrasyon ve aracın elektrikle alakalı beyinleri öncelikli UPC beyni olmak üzere güncellendi ve kalibre edildi,sorun çok şükür düzeldi.
Bilgilendirme amaçlı yazdım,bol keyifli kazasız belasız arızasız sürüşler.
 
  • Beğen
Tepkiler: mcgc
Teşekkür bilgilendirme için ustaya anlatayım bu konulari
 
Neyi değişmiş anlamadım aynı sorun bende de mevcut
Arkadaşlar selam. Bende aynı sorun mevcuttu . Yazılanları okudum. Ustam dedi ki kutup başını kontrol et . Gevşemiş. Güzelde sıktım . Çok şükür sorun yok şu anda .
 
Neyi değişmiş anlamadım aynı sorun bende de mevcut
Arkadaşlar selam. Bende aynı sorun mevcuttu . Yazılanları okudum. Ustam dedi ki kutup başını kontrol et . Gevşemiş. Güzelce sıktım . Çok şükür sorun yok şu anda .
 
Geri
Üst