Anlamsız yakıt tüketimi artışı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elpida
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elpida

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Mayıs ayında aldığım 2013 model 1.2 benzinli joy clio sahibiyim. Tüketimim anlık olarak 70 -80 km/sa hızda 3,8 ile 4,1 lt arasında değişiyordu. Aracım 12000 km.'de ama geçen hafta aniden tüketim 70 - 80 km/sa hızda 4,8 - 5,3 arasına çıktı. Yol aynı yol, araç aynı araç, benzin aldığım istasyon aynı istasyon. Sıkıntı ne olabilir acaba?

Hava filtresi tıkanmış olabilir veya araçta teknik bir sorun olabilir,aracın garanti kapsamında servise götürmende fayda var...

Mayıs ayında aldığım 2013 model 1.2 benzinli joy clio sahibiyim. Tüketimim anlık olarak 70 -80 km/sa hızda 3,8 ile 4,1 lt arasında değişiyordu. Aracım 12000 km.'de ama geçen hafta aniden tüketim 70 - 80 km/sa hızda 4,8 - 5,3 arasına çıktı. Yol aynı yol, araç aynı araç, benzin aldığım istasyon aynı istasyon. Sıkıntı ne olabilir acaba?

Peki ya ruzgar ,? Lastik havalariniz ,?

Peki ya ruzgar ,? Lastik havalariniz ,?

Rüzgar yok, lastik havalarına hiç bakmadım, akşam bakayım ama bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. Aracı ilk aldığımda 10-15 günde bir kontrol ediyordum ama 4-5 ay geçti hiç değişmediği için kontrol etmeyi kestim.

Geri