Antifriz kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmetc1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmetc1

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Eylül ayında aldığım clio 4 1.5dci aracımın periyodik bakım zamanı mayıs ayına geliyor. Bir önceki bakımda antifriz koyulup koyulmadığını bilmiyorum. İstanbuldaki kış şartlarınsa Aracın motor suyu bölümüne antifriz eklemeli miyim? Oranı ne kadar olmalı? Tecrübeli kişilerin yardımlarını bekliyorum.

Eylül ayında aldığım clio 4 1.5dci aracımın periyodik bakım zamanı mayıs ayına geliyor. Bir önceki bakımda antifriz koyulup koyulmadığını bilmiyorum. İstanbuldaki kış şartlarınsa Aracın motor suyu bölümüne antifriz eklemeli miyim? Oranı ne kadar olmalı? Tecrübeli kişilerin yardımlarını bekliyorum.

Bende ikinci el olarak almıştım. Antifriz ne durumda olduğunu bilmiyordum. Komple antifirizi degistirttim. Size tavsiyem ise. En yakın servise muracad edip antifirizinizi ölçtürmeniz. Duruma göre onlar sizi yönlendirir. Ölçüm için bir ücret falan talep etmiyorlar
diye biliyorum. Çok pahalı birsey olmamakla birlikte, kışın önemli bir etken olduğunu söyleyebilirim.

Antfrizin 3 litresi organik olsa bile en iyi marka 50 lira. Serviste size durumunu soylerler gerek varsa degistir derler size.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ölçüm için ücret almıyorlar, 3 litre antifiriz 116,85 TL idi Aralık ayında. Bakım programına göre 4. yılda değiştirilmesi gerekiyor.

acayip kazık ya en kral antifiriz ki kırmızı en iyisidir sanayide litresi 7,5 tl hemde italyan bu herifler sanki altın suyumu koyuyor 116 lira nedir 3 litre şeye

antifriz ölçen aletler var...en iyisini aldım...düzgün ölçmedi...ya da bozuğnu yolladılar..iade ettim...almadım bi daha

Ölçüm için ücret almıyorlar, 3 litre antifiriz 116,85 TL idi Aralık ayında. Bakım programına göre 4. yılda değiştirilmesi gerekiyor.

Çok pahalıymış gerçekten sanki tam sentetik yağ :)

%50-50 oranın çok tavsiye edildiğini duydum ancak yaşanılan bölgeye göre araştırdığımda %33-50 arası tavsiye edildiğini öğrenmiştim.

Bizim buralarda 3 Lt antifiriz fiyatları 25-55 tl arası değişiyor alınan yere ve markaya göre.

http://www.kimyakulubu.com/antifiriz/

Maksimum yarı yarıya antifriz safsu karışımı kullanılabilir. Öncelikle ölçüm yaptırın gerek duyulursa değişim yapılır
https://youtu.be/Ad0taZucvGo

Son düzenleme:
Antifiriz mutlaka vardır,ama ne kadardır bakmak lazım,ıstanbul maksimum -20 derece civaridir, buda %65 su % 35 antifrize yaklaşık tekabül eder sanırım,ölcmek zor geliyorsa sadece su hazinesini serum hortumu ile boşaltın,yerine bir litre antifiriz koyun sizi kurtarır

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri