Araba Kaldırma + Dur Kalk (Benzinli araba çalışma prensibi)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan saho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saho

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benzinli arabayı kaldırırken iki yöntem biliyorum fakat hangisinin doğru olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Araç 1.2 clio hb 1.2 16v

1.Yöntemim: Yarım debriyajdayken gaza basıp, yavaş yavaş debriyajdan ayağı çekme yöntemi.

2.Yöntemim: Debriyaha sonuna kadar basıp, gaza hafif basmak ve ardından yavaşça debriyajdan ayağı çekme yöntemi.

Bunardan hangisi doğru olanı, hangisine alışmalıyım acaba ?

yapabiliyorsaniz 1

ikinci yöntem daha iyidir sürekli yarım debriyaj yapmak debriyaj balatasını cabuk yemesine neden olabilir

Zamana bırakın bence... Her ikiside olur

5 senedir araba kullanıyorum hiç bunu düşünmemiştim şuan nasıl yaptığımı düşünüyorum ama kafam karıştı. Bence o kadarda takılacak birşey değil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5 senedir araba kullanıyorum hiç bunu düşünmemiştim şuan nasıl yaptığımı düşünüyorum ama kafam karıştı. Bence o kadarda takılacak birşey değil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

İnsan zamanla alışıyor ve nasıl yaptığını hatırlayamıyorsun :) o anki psikolojiye bağlı birazda.

1.Yöntemim: Yarım debriyajdayken gaza basıp, yavaş yavaş debriyajdan ayağı çekme yöntemi. ( bunu genelde araba geri kaçmaması için yaparsınız )

2.Yöntemim: Debriyaha sonuna kadar basıp, gaza hafif basmak ve ardından yavaşça debriyajdan ayağı çekme yöntemi. (bunuda stop etmemesi için )

2 yöntem de geçerli. Yerine göre duruma göre ikisini de kullanıyoruz.

Geri