Aracım marş basıyor ancak çalışmıyor.

emrehan8001

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Merhaba arkadaşlar. 170 binde 2016 model Clio 4 1.5 dci 90 bg icon paket aracım var. Bu sabah herhangi bir sorun yokken aracı çalıştırdım. Yaklaşık 500 metre ilerledikten sonra ışıklarda durdum. Sağa dönüşte araç birkaç kez silkeledi stop edecek gibi oldu. Sonrasında "motorda hasar riski" "esp devre dışı" hız regülatörü devre dışı uyarıları aldım". Aracı stop ettim. Belirli bir süre bekleyip kontak açtıktan sonrasında uyarı sesleri geldi. ESP ışığı, motor arıza ışığı, kırmızı stop yazan ışık ve sarı anahtar şeklinde servis ışığı yaktı. Motorda hasar riski yazısı da mevcuttu. Tekrar çalıştırmayı denedim biraz geç de olsa araç çalıştı. Sonrasında ikaz lambalarının ve hataların hepsi söndü. Sonrasında yaklaşık 1km kadar aracı kullandım. Yokuş çıkarken araç yine silkelemeye başladı. Sesinde de hafif gariplik vardı. Otoparka park ettim. İşten izin aldım. Yaklaşık 3.5 saat sonrasında servise götürmek için aracı tekrar çalıştırmak istedim. Bu sefer araç marş basmasına rağmen motor hiçbir şekilde çalışmadı. Sonrasında çekici çağırıp aracı yetkili servise bıraktım. Orada akü ya da voltaj problemi mi acaba diye takviye kablosu ile denediler araç yine çalışmadı. Cihaza bağlayp inceleyeceklerini söylediler.

Aracı yaklaşık 40 bin kilometredir kullanıyorum. Periyodik bakımları dahil her şeyi yetkili serviste yaptırdım. Daha öncesinde yine benzer arıza ışıkları yaktığında akü değişimi yapmıştım ve problem çözülmüştü. Sonrasında tekrar benzer arızayı verdiğinde yakıt deposu, yakıt deposu, yakıt pompası, şamandıra ve şamandıra pompası değiştirilmişti yetkili servis tarafından.

Benzer problem yaşayan oldu mu? Ya da bilen biri aydınlatabilir mi acaba neden kaynaklanıyor bu problem?

Ekli dosyalar

• 2.mp4
    2.mp4
    3.3 MB
  • 1.webp
    1.webp
    98.6 KB · Görüntüleme: 3
Geri