merhaba aranıza yeni katıldım. öncelikle sorunum aracımın çok yakması. araç 2012 clio 4 75 bg dci 120000 km de bakım 1 ay önce yapıldı ama hala sorun devam ediyor. parçalar orjinal mais takıldı motor yağı petrol ofisi 5 30 tam sentetik kullanıldı. ama bakımdan dolayı değil çünkü daha evvelden devam ediyordu. depoyu fullemeden 50 tl civarı aldığım için fark etmedim. Yakıtı önce shellden sonra opetten sonra totalden aldım en çok mesafeyi totalde yaptım max 1 depoyla 45 litre yakıtla 580 km civarı gidiyor. yakıt ortalamam 7- 9 litre civarı oynuyor. aracı günlük 20 km gidiş 20 km geliş şehir içi kullanıyorum. Map sensörü ve hava akışmetre sensörünü ve eksoz borusunun oradaki 2 nci oksijen sensörünü kontak sprey ile temizledim. bilgisayara bağlattık engine speed sensor signal (df120) arıza kodu çıktı sildik daha da hata kodu çıkmadı ama sorun hala aynı. rolantide dalgalanma yok, geç çalışma yok, titreme yok, araçta sadece 16 jant 205/55/16 jant lastik var. Jantın çok etkileyeceğini düşünmüyorum. zira 2 katı yaktıracak kadar zorlaması mantık dışı. araçta hiç bir arıza yok gözle görülen veya sistemsel. sadece aküm çabuk boşalıyor. yarım saat radyo ve lambalar açık kalsın, tık diye gidiyor.Enjektörcü ve pompacıların tuzağına düşmek istemiyorum. aracı gayet sakin kullanıyorum. sizce sorunum nedir.
Son düzenleme: