Bakımda kullanılan yağ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emruhu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emruhu

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Servis bilindiği üzere elf marka yağ kullanıyor. Ancak elf in de bir kaç alt katagorisi var. Örneğin evolution var , sporti var... Birde 0.9 için 5w 30 mu kullanıyor 5w 40 mı. Bilgisi olan varsa sevinirim.

serviste yağ değişiminde kaç litre yağ konuyor o 4 lt lik bidonun hepsi boşaltılıyor mu tekrar dolumda.

4 lt yetiyor yağ değişiminde (benzinli 4 lt, dizel 4,6 lt )..Değiştirdikten sonra yağ çubuğu ile ölçtüklerinde eksiklik varsa ilave ediyorlar...Dolayısıyla ben 1 lt ekstradan alıyorum. Malzemeyi servise bırakınca, bazen renaultun tavsiye edilen ürünlerinden farkı olan ürünler kullanabiliyorlar.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla serviste Motrio ürünleri kullanılıyor.[h=1][/h]

Ben daha hiç serviste girmedim bakıma. Yoksa bakardım faturaya. En sonunda arayacağım galiba servisi. Gelsem ne koyarsınız diye. Ama bakımı serviste yaptırmayacağım işte. Sıkıntı o :)

servisteki bakımda al bu yağ bnu koy deme şansın varmı ki?

Yok dışarıda koyacağım yağı ama dışarıda da elf in çeşitleri var. 5w 30 mu 5w 40 mı o da hala muallak. Ancak ben o olayda da servislerin işlerine geldiği gibi hareket ettiklerini düşünüyorum. Abi 160 nerde 400 nerde... 160 tl olanda da orjinal yağ filitresi ile elf yağ var.

Ankarada net grup servis çalışanı 5 40 kullandıklarını ve petrol ofisi ve elf tağlarını kullandıklarını firma hangisini gönderirse demişti ben bu vakımda mobil 1 alacam ama 5 30 koysam artı bişey sağlarmı acaba

Yağ kapasitesi 4.1 litre gösteriyor 4 litre yeterli oluyordur heralde

Geri