Clio 4 Edc Şanzıman Hakkında Yardım ve Öneriler

matizkafalar

Kayıtlı Üye
16-Bursa
Arkadaşlar yeni üye oldum herkese selamlar. Uzun yıllardır 2016 Clio 4 1.2 turbo edc aracım var.

Geçen yıl ağustosta şanzıman beyni hata verdi 1-2-3 gitti. İstanbul’dan revizeli beyin alıp taktırdım, sorun düzeldi. 1 yıl o şekilde kullandım.

Bu hafta Bursa’dan Kuşadasına giderken İzmir’e gelmeden otobanda yine aynı arızayı verdi. Güç bela Selçuk’a kadar gittim, arabada çocuk da var. Aracı çekiciyle bir tamirciye gönderttim. Geçen sene beyin aldığım kişi yardımcı oldu uyguna kargoyla yine revize beyin yolladı taktırdım vs.

Aracı aldım tam Bursa’ya yola çıkacakken yine aynısını yaptı. Çekiciyle İzmir’e yollattık aracı, ailece tatilimiz perişan oldu anlayacağınız.

Araç şu an İzmir’de octo şanzımanda. Ben Bursa’ya döndüm mecburen.

Şimdi beyin aldığım kişi beyinde sorun olmadığını, yine debriyaj 1 hatası verdiğini. Şanzımanın üzerinde iki tane motor olduğunu %90 debriyaj 1’in motorunun bozuk olduğunu, o yüzden arızanın gidip geldiğini söylüyor ki öyle oldu. Arıza ilk çıktığında 30-40 saniye kayboluyor, sonra yine başlıyordu.

Diğer motorla yer değiştirip kontrol etmelerini söyledi.

Bu şekilde şanzıman üzerindeki adamın bahsettiği motorlar bu sorunu yapar mı? Yaşayan oldu mu?

Ben aracı İzmir’den aldıktan sonra hemen Bursa’ya döneceğim bir daha böyle bir şeyle uğraşmak istemiyorum.

Sizce sorun direkt beyinde mi, motorlarda mı, yoksa kavramada mıdır?

Araca para yatırmaktan bıktım gerçekten. Şu sorun bitsin istiyorum, çekicilere dünya para gömdüm.

Geri