• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Clio 5 1.0 Tce Şanzıman Sorunu

gökhan10.5

Kayıtlı Üye
10-Balıkesir
Öncelikle merhabalar aranıza yeni katıldım,

2024 Clio 1.0 tce sahibiyim. Son 1 haftadır araç p’den çıkarken şanzımanda yük olmamasına rağmen (önce boşa alıp el freni çekip fren bırakıp p’ye alırım düz bir zeminde bile olsam) her zaman olmasa da ara ara p vitesi zor bırakıyor ve vites kolu bir miktar sertleşiyor. Aynı şekilde yine ara ara özellikle p’den d’ye veya r’den d’ye geçerken viteste sertlik olmasa da çok hafif bir silkeleme yapıyor. Sürüş sırasında herhangi bir anormallik hissetmedim. Araçta ekranda görünen herhangi bir uyarı da mevcut değil. Daha önce 14bin km kadar 2023 icon clio da kullandım bu aracı da yaklaşık 12bin km kullandım hiç böyle bir sorunum yoktu. Aynı sorunu yaşayan var mı sebebi ne olabilir?

Clio 2022 1.0 TCe otomatik şanzıman yağı kaç binde değişmeli bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı ?

Dur kalk şeklinde kullanıldıysa 40.000 civarı, uzun yol vs daha fazla yapılıp şanzıman daha az yorulduysa 50.000 civarı diye biliyorum. Yıl olarak da sanırım 5 yıl öneriliyor.

Öncelikle merhabalar aranıza yeni katıldım,

2024 Clio 1.0 tce sahibiyim. Son 1 haftadır araç p’den çıkarken şanzımanda yük olmamasına rağmen (önce boşa alıp el freni çekip fren bırakıp p’ye alırım düz bir zeminde bile olsam) her zaman olmasa da ara ara p vitesi zor bırakıyor ve vites kolu bir miktar sertleşiyor. Aynı şekilde yine ara ara özellikle p’den d’ye veya r’den d’ye geçerken viteste sertlik olmasa da çok hafif bir silkeleme yapıyor. Sürüş sırasında herhangi bir anormallik hissetmedim. Araçta ekranda görünen herhangi bir uyarı da mevcut değil. Daha önce 14bin km kadar 2023 icon clio da kullandım bu aracı da yaklaşık 12bin km kullandım hiç böyle bir sorunum yoktu. Aynı sorunu yaşayan var mı sebebi ne olabilir?
😁 sorun yok çok basit. Şimdi araba çalıştırdın. Devir 1000 devire inmeden vites elleme elersen eğer, şanzımanı eline alırsın 4 aya. Yazılımsal bir durum. Araç yükte sanıyor, 1000 devire gelmeden vitesi ellemiyeceksin. 1000 devire inince birdaha öyle bir sıkıntın olmayacak.

• Beğen
Tepkiler: gökhan10.5
Dur kalk şeklinde kullanıldıysa 40.000 civarı, uzun yol vs daha fazla yapılıp şanzıman daha az yorulduysa 50.000 civarı diye biliyorum. Yıl olarak da sanırım 5 yıl öneriliyor.
İnternette de aynı rakamlar gördüm, peki litre bazında bilgin var mı ?

Kaç litre yağ alıyor bilgin var mı

İnternette de aynı rakamlar gördüm, peki litre bazında bilgin var mı ?
Yetkili servis değiştirmiyor şanzıman yağını bilginize.

Bu konuda tam bir bilgim yok daha önce yaptırmadım ama yaptıran bir arkadaş özel serviste 4.5 litre civarında yağ aldığını söyledi diye hatırlıyorum.

Bu konuda tam bir bilgim yok daha önce yaptırmadım ama yaptıran bir arkadaş özel serviste 4.5 litre civarında yağ aldığını söyledi diye hatırlıyorum.
Yardım bilgi için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: gökhan10.5
Yetkili servis değiştirmiyor şanzıman yağını bilginize.
Yani bu araçların şanzıman yağı değişmiyor mu ?

Geri