Arkadaşlar merhaba clio 5 aracımda 60 bin km de seyir halinde giderken motorda hasar riski uyarısı aldım. Hemen sağa çektim ve çekici ile servise götürdüm. Çekişinde hiçbir problem yok arabanın turbo canavar gibi yokuşta falan, motorda titreme sallantı vuruntu falan yok. Servis motorun aşırı ısındığını, gaz kelebeği ve tesisatı ile silindir kapağının contasının ya da kapağın tamamının orasını tam anlamadım değişmesi gerektiğini ama değişse bile çözüm olamayabileceğini söyleyip tehdit eder gibi motor değişimine kadar gidebileceğini söyledi silindir kapağı için 70 bin gaz kelebeği için 45 bin lira para istediler o parayı verebilecek olsam clio ya binmem dedim arabadan çok anlamıyorum bu yüzden herkes kazıklama peşinde arabayı eşim kullanıyor genellikle. Neyse hiç yardımcı olmadılar arabanın da garantisi olmadığı için (2021 model) böyle dediler sizce ne yapayım sanayide güvenilir usta bulmakta zor daha önce soğutma sıvısı v kayışı kasnak falan değişmişti onlardan değil sorun bu silindir kapağı bu kadar basit bir malzeme ki 60 binde cortluyor hemen