Clio4 1.5 dci start stop/ nasil kullanilir?

dci de nasıl turbo olmaz?? hımm

Yeni 1.5 dCi 90 bg Stop & Start Motor
Yeni Clio ile birlikte segmentinde referans olacak, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu bir arada sunan iki yeni motor seçeneği bulunuyor. Yeni Clio, yeni benzinli ve dizel motorlar ve ekonomik sürüş yardım sistemleri sayesinde rekor tüketim ve sürüş keyfini bir arada sunuyor.

Yeni 1.5 dCi 90 bg Stop & Start tek kelimeyle sınıfının en iyisi! Karma parkurda 3,6 lt/100km tüketim ve 93 g CO2 emisyonu ve 220Nm torku ile, Yeni Clio sürüş keyfini de unutmadan çok iddialı bir yakıt tüketimi sağlıyor.

0.9 motorunda turboyu vurgulamıslar fakat bununda hiçbiryerinde turbo yazmıyor , turbo yok araç aile ekonomi aracı performans beklemeyın..

0.9 motor benzinli bir motor ve turbo bilerek vurgulanmıştır. Ama 1.5 dci ler renaultun senelerdir kullandığı turbolu motorlardır. Vurguya gerek duymamıştır.

1.5 dci de turbo yok test sürüşüne gittim gaza sonuna kadar basılı tutuyorum hızlansın diye tık yok,adam kendısı dedı bekleme bosuna turbo yok diye... Renault un ayıbı aldı başını gidiyor saçmalıklar dizboyu. Lansmandaki sol arka stop gibi test aracınında sol arka stobu sallanıyordu kronık galıba :)

Yok diyen satış elemanına Türkiye'nin başkenti neresi diye sorulsa hangi ili başkent yapar acep....
:yer:yer:yer

Son düzenleme:
mesut tuna kardeşim beraber 1.5 dci test sürüşüne gidelim ve beraber test edelim bana turbonun devreye girdigi devir aralıgını göster???????????? :)

mesut tuna kardeşim beraber 1.5 dci test sürüşüne gidelim ve beraber test edelim bana turbonun devreye girdigi devir aralıgını göster???????????? :)

Yeteri kadar bilgi sahibi olmayan satış elemanları var, müşteriyede tam olarak yardımcı olamıyorlar bu nedenden. Yukarıdaki espirili sözüm bilgisiz satış elemanlarınaydı.:D

turbonun devreye girdiği bir devir yoktur motor çalıştığı andan itibaren turbo devrededir ama verimli çalışmaya başladığı aralık 1500-2000 devir arası bir yere denk gelir. Turbo beslemeli olmayan olmayan dizel motor kalmadı. dci, cdi, hdi, tdci, tdi, multijet vs. hepsi turbo beslemelidir. Zaten 1.5 litre kara dizel motor olsa 40-50 beygir anca olurdu heralde :D

Geri