2014 clio için önde plastikten bass reflex kutusu var, yuvası 13cm için tasarlanmış, etrafını 16cm kabul edecek şekilde traşlarsanız ve aşağıdaki hoparlörü koyar bass reflex borusunuda bir sünger yada çorap ile kapatırsanız çok daha iyi olur.
arka hoparlörler ise yuva ve hoparlör dahildir beraber yekparedir özetle zaten değil 16cm başka marka model 13cm bile takacak olsanız sistemi tamamen kesip biçmiş olacaksınız ve açıkcası tamda yerine oturmayacaktır hep yamuk yumuk ve zayıf oluyor.
onun yerine o yekpare hoparlörü perçinlerini kesip olduğu gibi yekpare sökerseniz tertemiz bir yüzey elde edip o yüzeye herhangi bir mdfcide elinizde bulunan 16cm hoparlörü gösterip 10-15tlye kasnak istediğinizi söylerseniz kasnak yapar tesisatçınızda abartısız 2dkda takar.
bu şekilde hoparlör daha sağlam ve rezonans yapmayan zeminde olduğu için çok daha iyi midbas üretir ve daha temiz çalar.
onun yanısıra dilediğiniz herhangi bir hoparlörü takabilirsiniz ama hepsinden sonuç alamazsınız, istenilen zaten düşük rms güç üreten fabrika teybi ile güzel verim alabilmek onun içinde zaten az rms talep eden hoparlör bulmaktır tabi verimlikikte önemli (db).
size tavsiyem öne ve arkaya bunlardan takın ve önünüze bakın 25rms ile gayet güzel sonuç verecektir:
http://www.otomuzikmarketim.com/Pioneer-ts-f1634r-16-cm-2-Yollu-Arac-Hoparloru,PR-1169.html