Benim araba (1.2 Joy) 3000 km ye yaklaştı, şu anda ortalama yakıtım 6.5 lt. Ben daha önce de 1.2 hb kullanıyordum, o yüzden 1.2 motor için hiç düşünmedim. Tabi bir de bu işin para yönü de var, 0.9 ile arada 7.000tl, dizelle 10.000tl var, bunlar benim için yüksek rakamlar.
Sana şu şekilde yardımcı olayım; arabayı eşimle ortak kullanıyoruz, o benzin hesabını yapmadığı için bildiği gibi kullanıyor, ben biraz daha dikkatli kullanıyorum. Dikkatli kullanmayı şöyle açıklayayım; hızlı kalkışlardan kaçınıyorum, vitesi 3000 deviri geçmeden değiştiriyorum, yokuşta çekmezse gitsin diye boş yere gaza yüklenmiyorum vs. Bu şekilde şehir içinde şimdiye kadar 6 lt ortalamayı görmedim bile. Sana 2 örnek vereyim;
Geçen hafta sonu Çandarlı K.yaka geldim (95 km), bagajda iğne koyacak yer yoktu, yolun yaklaşık 40km sinde sürekli 120-130 gittim, sonra trafik bir sıkıştı eve kadar 10-15 km ortalamayla gittim. 95 km yol 2.5 saat sürdü. Bu şekilde ortalama tam 7.0lt/100km yaktı. Klima açık.
Diğer örnek, 2 gün önce arkadaşlarla iddialaştık, bir arkadaşta Sandero dizel var, 24-25 kuruş yakıyor dedi, ben de aynı dedim inanmadılar. İşyerinde sıfırladım, Kemalpaşa K.yaka geldim (35km), 2 kişiydik sakin kullandım (sakin derken 80-90 gittim şehir içi) ortalama 5.1lt/100km yaktı. Ve yine klima açık.
Özet olarak dikkat edersen bu araç çok çok az yakıyor ama dikkat etmesen bile 7 litrenin üzerine çıkman çok zor.