• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

enjeksiyon kontrol ettirin, egzoz emisyon kontrol ettirin yazısı

BatuhanBak

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
clio 1.0 2022 sce 65 hp benzinli 82bin kmde bu uyarıları(enjeksiyon kontrol ettirin, egzoz emisyon kontrol ettirin yazısı ) verdi aracı aldıktan 2 hafta sonra çekiş düştü, arabadan soğuyacağım neredeyse herkes başka bir şey yazmış yok mu net cevabını bilen

1-basınç regülatörü kaptör diyen var
2- fark basınç sensörü diyen var

usta hata kodlarını siliyor 1 gün sonra tekrar çıkıyor. Sorunun ne olduğunun belirsiz olması ve bu kadar fazla fikir, çözüm çıkması beni sinirlendiyor.

daha önce çözmüş olanlar yazabilir mi teşekkürler şimdiden

bi ustaya gittim buji değişti çözüleceğini sanmıyordum öyle de oldu zaten çözülmedi, neyse işte en son sensör arızası dedi sensörüm kafayı yemiş galiba ondan yakıt karışımını yanlış hesaplayıp motoru korumaya alıp yarım gaz belli limitlere izin veriyor. velhasıl kelam internetten KENDİ ARAŞTIRMAM'la şunu buldum Map sensörü;

MAP sensörü bozuk olursa ne olur?

MAP sensörü bozulursa motor kontrol ünitesine hava emiş hattında oluşan basınç bilgisi ulaşmaz ve bu durumda ateşleme ile yakıt enjeksiyonu ayarı hatalı yapılır. Dolayısıyla aracın motor performansında ve çekiş gücünde önemli bir azalma görülür.

tam da sorunuma uyuyor, çözüm olarak da yetkili serviste yaptırmayı düşünyorum. İyi forumlar

son edit: arkadaşlar sıkıntı fark basınç kaptöründeymiş yetkili serviste 5000 e yaptırdım şu anlık yaptırğımın ilk günündeyim bi sıkıntı yok.

• Beğen
Tepkiler: Trevor35
Geri