Merhaba, 2011 Model clio 3 1.2 benzinli aracım var (LPG yok). Yaklaşık 1 aydır kendiliğinden enjeksiyon hatası vermeye başladı, 3-5 saat sabit bırakınca hata kendiliğinden siliniyor ancak sonra (genelde bir kaç gün sorun olmuyor) yoldayken kendiliğinden tekrar ortaya çıkıyor. Son 2 haftadır bu hataya Egzoz emisyonda dahil oldu, önce enjeksiyon hatası veriyor sonra gaz emisyon hatası da ortaya çıkıyor. En son dün yaşadım olayı, bu saate kadar çalışmadan bekledi ve enjeksiyon hatası kendiliğinden silinse de gaz emisyon hatası hala durmakta.
Aracı ustaya da götürdüm OBD cihazına ye bağladılar, P0106 Emme borusu hatası çıktı ekranda, akabinde map sensöründen şüphelenildi, önce temizleyelim düzelmezse değiştirebiliriz dendi.
Bu sorunu bu şekliyle yaşayan varmıdır ? Çözüme nasıl ulaştınız ?
Bu arada bu sorunu farklı bir benzinlikten aldığım yakıttan sonra yaşamaya başladım, tesadüfmüdür yoksa onunlamı alakalıdır bilmiyorum ama kafamı kurcalamakta bu kısımda.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Aracı ustaya da götürdüm OBD cihazına ye bağladılar, P0106 Emme borusu hatası çıktı ekranda, akabinde map sensöründen şüphelenildi, önce temizleyelim düzelmezse değiştirebiliriz dendi.
Bu sorunu bu şekliyle yaşayan varmıdır ? Çözüme nasıl ulaştınız ?
Bu arada bu sorunu farklı bir benzinlikten aldığım yakıttan sonra yaşamaya başladım, tesadüfmüdür yoksa onunlamı alakalıdır bilmiyorum ama kafamı kurcalamakta bu kısımda.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.