• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Far sönme sorunu

HarunDurmus

Kayıtlı Üye
11-Bilecik
Merhaba arkadaşlar megane 4 2024 1.3 tce sahibiyim, aracımda sağ kısa far sönme sorunu yaşıyorum, halojen ampulleri led farlarla değiştirdim ilk zamanlar marş yapıp farlar otomatik yandığında sağ kısa led sönüyordu, sol da herhangi bir problem olmadı bu güne kadar sadece kısa da bu sorun vardı. Ancak aydınlatma kolunu park lara getirip sonrasında marş yapıp bir süre yüksek devirde gaz verip (örneğin 5-10 saniye) farları açtığımda çalışıyor bir kaç kilometre mesafe kat edip aracı stop ettikten 15-20 dakika sonra marş yaptığımda iki far da sorunsuz çalışıyordu. Fakat şu an sağ kısa farım hiç çalışmıyor, konuyla ilgili aracın sigortalarını kontrol ettim çalışmayan bir sigorta yoktu, bir kaç küçük araştırmadan sonra rölenin gücü far soketine aktarmadığı yönünde bir görüş aldım fiat yetkili servisinde çalışan bir arkadaştan bu yönde bilgi geldi. sosyal medya üzerinden keşfettiğim bir firma ile iletişime geçtim 2020 sonrası modellerde bu arızanın olduğu ve çözüm bulunmadığı şeklinde dönüş aldım bu tip bir sorun ile karşılaşıp çözüme ulaşan birileri yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Geri