İnternette satılan multimedialar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan warlock
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

warlock

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhabalar,

İki gün önce 2015 clio 4 1.5 dci joy paket araç aldım. Araç içerisinde multimedia olmadığından dolayı edineyim diyerek sahibinden.com üzerinden bakmaya başladım ancak içerisi pazar yeri gibi olmuş :)

699 tl ye çerçevesi ile birlikte orjinal diyerek satılan sistemler var. (10.1 inç anroid sistemlerden bahsetmiyorum.) Dıştan yapısal olarak bir fark göremedim. Yazılımsal olarak da yok gibi. İçine oem yazılım yüklenmiş replika cihazlar mıdır bunlar yoksa benzetilmiş bir yazılım kullanan bütünüyle replika cihazlar mı? Geri görüş kamerası ve park sensörü ile taktırmayı düşünüyorum. Tecrübesi olan birisi beni aydınlatabilir mi?

Satılan ürünlerin ilan görseli bunlar.
f088333af00b692481aea4b03f6fb61d.jpg
ce95f4cecfdb6537d7bb525476bbe98d.jpg

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

orjinal cihaz olup çoğu çalıntıdır. emin olduğunuz ve kendi aracından söken birisinden satın alırsanız daha iyi olur tercih sizin.

Replika filan değil. Çalıntıdır o

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese merhabalar,

İki gün önce 2015 clio 4 1.5 dci joy paket araç aldım. Araç içerisinde multimedia olmadığından dolayı edineyim diyerek sahibinden.com üzerinden bakmaya başladım ancak içerisi pazar yeri gibi olmuş :)

699 tl ye çerçevesi ile birlikte orjinal diyerek satılan sistemler var. (10.1 inç anroid sistemlerden bahsetmiyorum.) Dıştan yapısal olarak bir fark göremedim. Yazılımsal olarak da yok gibi. İçine oem yazılım yüklenmiş replika cihazlar mıdır bunlar yoksa benzetilmiş bir yazılım kullanan bütünüyle replika cihazlar mı? Geri görüş kamerası ve park sensörü ile taktırmayı düşünüyorum. Tecrübesi olan birisi beni aydınlatabilir mi?

Satılan ürünlerin ilan görseli bunlar.
f088333af00b692481aea4b03f6fb61d.jpg
ce95f4cecfdb6537d7bb525476bbe98d.jpg

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ustat benim fluencin dandik diyebilecegim kadar dandik bir teibe bile servis 1900,00+kdv istiyorken o fiyata ekrani almaniz mumkun degil. Arkadasin dedigi gibi ya calintidir ya da baska bir numara vardir. Bu sistemi servis satiyorsa fiyatini bilmiyorum ama 3.000 liranin altinda degildir kesinlikle ki renaultun anlasmali markasi bile 2.500 civari satiyor bu ürünleri bilginize.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Android 7+ olan
en az 2GB ram veren
16 GB üzeri hafıza veren ama OS/İS ( OperatingSystem/İşletimSistemi ÖZELDE ANDROİD ) yüklü iken size en az 10 GB hafıza bırakan
Android cihazın içinde SD karttamı yüklü çipte mi yüklü sorusunu dolu dolu çipte yüklü diyen ( DİKKAT NAVİGASYON SD Card ından söz etmiyorum. Cihazın kendi çalışabilmesi için gereken Androidin nerede yüklü olduğundan söz ediyorum )
Android SD kartta yüklü ise bildiğin SD card işte yarın toz toprak toplar yıpranır cihazı açamazsın bile gitti 1000-1500 TL çöpe aslında 20-30 TL lik bir SD card. Yapabiliyorsan SD kartı çöz, PC ye tak Win32DiskImager vb. bir program ile Android SD cardını klonla bozulursa klondan yeni kopyayı sisteme tak keyfine bak, ama bu teknolojik olarak beni aşar dersen - ki hem PC hem Android bilginin baya baya iyi olması lazım - UZAK DUR

Android çipte yüklü derse demektir ki baya baya bildiğin PC/NoteBook lardaki SSD (SolidStateDisc) yani Ram malzemesi ile Hard Disk. Hem hızlı açılır hem hızlı çalışır. Cihazın 2GB ram değil 2GB + 16 GB ram varmış gibi performans verir.

Navigasyon güncelleme ücretsiz mi arkasında kim var ona bak. ( OEM - Çinli ama Navigasyon bilinen bir marka mı falan filan )

Faturalı SIFIR ürün al. Eğer araç garantiden çıkmışsa yoksa elektronik ne var ne yoksa garanti dışı. Beyin, Yazılım cam açma kapama merkezi kilit aklına ne gelirse garanti dışı.

Keyifli sürüşler.
Saygılarımla

Yazdıklarınızın üstüne bu tarz ilanlara sahip satıcılar ile görüştüm. Cihazların sıfır olmadığını, çıkma olduğunu söyledi. Nasıl çıkma olabileceğini sorduğumda ise pert araçlardan sökülen cihazlar oluyor genelde dedi. Dediğiniz gibi çalıntı olma ihtimali yüksek. Biraz daha araştırıp anroid sisteme geçmek isteyen birisinin aracından sökerek satacağı bir oem cihaz buldum onu alacağım. bilgi ve tecrübe paylaşımı için çok teşekkürler.

Yazdıklarınızın üstüne bu tarz ilanlara sahip satıcılar ile görüştüm. Cihazların sıfır olmadığını, çıkma olduğunu söyledi. Nasıl çıkma olabileceğini sorduğumda ise pert araçlardan sökülen cihazlar oluyor genelde dedi. Dediğiniz gibi çalıntı olma ihtimali yüksek. Biraz daha araştırıp anroid sisteme geçmek isteyen birisinin aracından sökerek satacağı bir oem cihaz buldum onu alacağım. bilgi ve tecrübe paylaşımı için çok teşekkürler.
Çıkma bile olsa 900-1000 'den aşağıya veren yok. Eskiden teypler çalınıp satılıyordu, şimdi multimedyalar

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yo yo ben n11.com dan buldum. Ankara da 2 tane var. Biri Şaşmaz da biri de ATB midir nedir bu Gimat ile ACity arasında bir yerlerde. Şaşmaz dakine gittim birebir görüştüm, cihazı gördüm, ambalajından gözümün önünde çıkardılar. Kesinlikle OEM ithal. Hatta orada GSM modülü olanı da var. Yani Simkart tak hem cep tel hem araç takip olarak kullan. IEMI numarası izinlimi 3 ay sonra BTK hattı kapatmasın sonra diye onu bile sordum. Her şey yasal ve faturalı. Fiyatlar montaj dahil 1700-2100 aralığında.
Araç takip için yazılım lazım ama benim zaten kendi geliştirdiğim prototip araç takip sistemim var. Yazılımım da kendi geliştirmem. Sadece araba garantiden çıkacak diye alıp tak(tır)madım.

Multimedia yı kendi geliştirdiğim prototip ürünümü çakmak tan besleyerek kullanmayı planlıyorum. Reno dan hoparlörleri kullanırsam da garantiden çıkaracak mısınız diye soramadım daha. Kadjar da gördüğüm 1-2 eksiği yüzlerine söyleyince biraz limoni olduk ta...

NOT : SAKIN ÜRÜN SATMAYA ÇALIŞTIĞIMI DÜŞÜNMEYİN. Ben sadece R&D ( Ar-Ge ) yapan 31 yıllık bir elektronik mühendisiyim. İşim prototip yapınca biter, satmak ise hayatta en beceriksiz olduğum alan.

Geri