Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İstanbul'a Nefes Almak Yasak:) ''Mobil E.D.S Yarın Başlıyor !''
'Mobil Elektronik Denetleme Sistemi’ (Mobil EDS) yarın devrede
İstanbul trafiğinde artık yeni bir dönem başlıyor. Park, duraklama, emniyet şeridi, hız ihlali tespitleri ve olay yönetimi gibi birçok işlevi bir arada gerçekleştirebilen Mobil EDS teknolojisi hizmete sunuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar başlıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin sebep olduğu olumsuzlukları engelleyebilmek amacıyla 'Mobil Elektronik Denetleme Sistemi'ni (Mobil EDS) uygulamaya geçiriyor. Bir sürücünün kural ihlali nedeniyle yüzlerce kişinin etkilendiği İstanbul trafiğinde, Mobil EDS'ler ile yeni bir dönem başlıyor.
Araç üstü kameraları, görüntü işleme teknolojisi ve gelişmiş radarları ile trafik düzeninin sağlanması için önemli bir katkı sunacak Mobil EDS teknolojisi; Akıllı Gözlük teknolojisini de bünyesinde 5 ayrı fonksiyonu barındırıyor. Mobil EDS araçlarının çevresel etkiler nedeniyle ulaşamadığı noktalarda, operatörün kullandığı Akıllı Gözlük Kamerası ile trafik denetimi yapılmaya devam ediliyor. Mobil EDS ile tespit edilen ihlaller, kablosuz haberleşme aracılığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü Kontrol Merkezi'ne iletiliyor.
bizim memlekete yeni yapılan kamera ve trafik ışıkları
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), Ordu’da hizmete girdi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak olan proje kapsamında KaradenizSahil Yolu’na hız kontrol cihazı olan 19 adet kule radar kuruldu. Ordu’nun Ünye-Gülyalı ilçeleri sınırları giriş ve çıkışından itibaren Karadeniz Sahil Yolu boyunca hız limitlerini gösteren uyarı levhalarına uymayarak hız limitini aşan ve kırmızı ışık ihlalinde bulunan sürücülere sabit kule radarların çektiği Video ve fotoğraflı cezalar 10 gün içerisinde adreslerine gönderilecek.
Konuyla ilgili olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Karadeniz Sahil Yolu’nda yaz döneminde günde ortalama 120 bin, kış döneminde ise günlük 40 bin aracın geçtiğine dikkat çekildi. KIRMIZI IŞIK VE HIZ İHLALİNE CEZA YAZILACAK
Bu kapsamında TEDES uygulamasının önemine dikkat çekilerek, şu bilgilere yer verildi: “Karadeniz Sahil Yolu’nda büyük bir alanı kapsayacak olan bu çalışma ile birlikte, can ve mal kaybına bağlı kazaların da önüne geçilmiş olunacak. Sadece kırmızı ışık ve hız ihlallerinde ceza uygulanacaktır. Ambulans, itfaiye gibi geçiş üstünlüğü olan araçlara yol verilirken ihlal edilen kırmızı ışıklarda TEDES merkezinin bilgisi bulunmaktadır. İhlallerin öncesi ve sonrasına ait kayıtlar sistemde kayıt altındadır. Ambulans ve itfaiyeye yol verildiğinde ceza uygulaması yoktur. TEDES’te amaç, ceza değil, trafiğin düzenlenmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır. TEDES’le birlikte şehir merkezlerindeki trafik yoğunluğu azalacak, sistem, trafiğin yoğunluğuna göre geçişleri kendisi düzenleyecek. TEDES’le birlikte kent güvenliğine yönelik MOBESE kameraları 37’ye yükselmiştir. 11 adet plaka tanıma sistemi bulunmaktadır. TEDES’le, Emniyet Müdürlüğü hizmetinde bulunan 50 ekip aracına yerleştirilen kameralar ile emniyet görevlilerinin müdahale ettiği olaylar, kayıt altına alınmaya başlanmıştır.Bu sistem sadece kırmızı ışık ve hız ihlalinde ceza uygulayacak. TEDES'le birlikte hız sınırı, bölünmüş yollarda 110, tünellerde 80, şehir içerisinde ise 70 kilometredir. Bu hız sınırlarını aşan sürücülerimiz ceza yiyecek. Sistem devreye girmeden önce, gerek basın yoluyla, gerekse billboard ve duyurularla halkımız bilgilendiriyoruz. en güzeli ne biliyormusunuz yapan firma parasını çezadan alacağı için
İhaleyi alan firma 2 yıl içinde yaptığı 50 milyon liralık yatırımı geri alabilmek için yaklaşık 180 milyon liralık ceza kesilmesi gerekiyor. Bunun için firma her yeri kameralı sistemle donatıp ceza kesilmesi için ayar yapabilecek. Ortalama trafik cezasının 189 tl olduğu ülkemizde iki yıl içinde yalnızca yatırım parasını çıkarmak için kesilecek ceza miktarı Orduluların canını yakacak. Sonuç olarak ana arterlere yerleştirilen akıllı lambaların vatandaşın cebini çok ağır yükler getireceği gözden kaçmıyor.
Belediyelerin bu tip işlere yönelmesinin en büyük nedeni; bu sistemleri belediye olarak kurduğunuzda (EGM izniyle) yazılan trafik cezalarının %30 u devlet tarafından Belediye nin kasasına aktarılmasıdır. Bir yönden iyi bir yönden kötü. İnsan bazen ister istemez kurallara uymayan sürücüler nedeniyle hataya zorlanıyor. Allah İstanbul trafiğinde direksiyon başında olanlara sabır versin.
Ülkemizde malum yanlışlıkla ceza kesilse önce öde sonra itiraz et muhabbeti oluyor.Bence kısa sürede kar etmek isteyecekler ve mağdur olan yine vatandaş olacak.Emniyet şeridi ,makas vs. bunlara üzülmem açıkçası.