işte bu, megane efsanesi geri geldi :))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
kısa ve öz anlatmaya çalışacağım ))
benim motoru yapan usta çok iyi bir ustaydı ve arkadaşımdı. çok samimiydik. motoru yaptıktan sonra gürültülü çalışıyor diye şikayetim olmuştu. işleri yoğundu, yarın gel, yarın gel, yarın gel...
en son trip atmıştım "senin için 60km yol geliyom beni sallıyon diye" . Yanındaki ustası da gazdan deyip duruyordu,"param yok bana para harcatma, gazdan değil" dememe rağmen hiççç sevmediğim sürtüştüğüm gazcıya yolladı. sonuç aynı tabi....sonra "bi daha da davosa gelmem" dedim gitmedim....

sonra başka usta arayışına giriştim....
kimisi diyor sente, motor açılacak...
kimisi diyor piston aşağı )) salla 13 numarayı alan eline salla....

"başlarım ya dedim usta mı bunlar kurt mu, çakal mı....eski ustamı aradım"
sıcak davrandı bana, gel dedi....gittim...

rolanti motoru değişti, bujiler değişti olay tamamlandı....yağı da değiştirince saat gibi olacak merak etme dedi ))

the end
mutlu son.

Sonuç olarak gürültü gitti mi

Bak işte bu sevindirici haber. Umarım tekrar bir sıkıntı yaşamaz huzur ve sağlıkla binersin inşallah.

Sonuç olarak gürültü gitti mi

evet gitti, diğer ustalar bozuk rolanti motorunu temizleyip duruyorlardı. gazda çok hafifledi

geçmiş olsun

usta varrrrrrrrrrr usta varrrrrrrrrrr....
bugün yağ da değişti.
motor temizleyicisi kondu ve temizlendi motorun içi. sonra mobil 1 s 10w 40 yağ kondu.
usta bana epey bir kızdı : yağ iyi değil, git geri ver diyor....iddia ediyom dünya markası diyom....hayır diyor...vardır bir bildiği....reno elf monogramdan şaşmayın yani....

değişen ne oldu peki:
yağ değiştikten yarım saat sonra yolda tak tak tak tak diye sesler gelmeye başladı....1 dakika falan sürdü...tam durup bakacaktım ses kesildi. galiba subap ayarlarını otomatik yaptı....
çok sessiz çalışıyor...110 km hızda 40 km hız gibi ses geliyor, çalışıp çalışmadığı belli olmuyor rolanti de iken... ))
artık
yeni bujilerden midir
rolanti motorundan mıdır
yoksa mobil yağdan mıdır
yoksa içini temizletmeden midir
bilemiyorum....
gürültülü çalışanlar bunları yapabilir. aracı gürültülü çalışanlara önerilerim bunlar.

rolanti motorunun resimleri varmı

Güle güle kullan aldığın hizmeti ve megane nını kurtulmuşsun davostan ;) :eyv

Geri