Kadjar vites değişim sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Goldman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Goldman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba
aranıza yeni katılan biriyim benim sorunum..
Renault Kadjar icon 1.5 dcı EDC 110 bg bu aracı 29.03.2016 tarihinde aldım kısa bir süre sonra sıkıntıyı fark edip firmaya başvurdum. Aracımda yasadığım sorun 100 km üzerindeyken vites düşürmüyor firma ilk etapta bunun yazılımsal bir sorun olduğunu ivedilikle çözülmesi ile alakalı çalışma yapıldığını demelerine rağmen gelinen noktada olayın sürüş güvenliğini etkilemeyen bir konu olduğu hatta sorun olarak kabul edilmediği anlamında bir cevap aldım
( daha ayrıntılı tarif edeyim rampa cıkarken örnegin 120 km hızınız var hızlanmak istiyorsun dip gaz yapıosun tık yok manule cekip vites düşür diyorsun yine tık yok 103 km civarına kadar düşüp vites deişiyor )
bu tarz bir sıkıntı yasayanınız varmı yoksa benmi abartıyorum standart bir durummu bu cevaplıyacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim..

Bu durum aracinizin motoru korumak icin aldigi elektronik bir onlem olabilir. Soyle ki 120km ile giderken 6.viteste kac devirde oldugu onemli. Yani bir alt vitese dustugunde cok yuksek devirlere ulasacagindan motoru ve ozellikle trigger ve subaplari korumak icin boyle bir davranis sergilemis olabilir araciniz.

Benim aracim fluence 1.5dci edc. Kullanim kilavuzunda boyle bir durumdan bahsediliyordu sanirim. Siz de bir bakin belki normal bir durumdur.

Notbeş ile gönderildi.

koruma amaçlı olduğunu düşünmüyorum şöyle düşün sollama yapmıssın makasa düşüyorsun hızlanmak zorundasın gazı diplediinde araç talebe cevap vermek zorunda passat kullanıyorum pejo 508 kullanıyorum hatta hanımımın 1.2 motor suzuki sinde bile aınında tepki verip vites düsüruyorsa reneult un böyle bir sistem uygulaması mantıklı deil ayrıca bu sorunu fark edip bayiye gittiğimde oradaki test aracını test ettik servis elemanı ile onda bu sekilde yapmıyordu..

Otomatikteyken aracın torku yüksek olduğundan vites küçültmeye ihtiyaç duymayabilir lakin mauele aldığın zaman viteslerin küçültülebilmesi lazım...

manualdede tepki vermiyor malesef illaki 100 km civarına düşmen lazım deişim için..

ayrıca rampada 120 den yukarı cıkmayan hız 100 düsüp vites düştükten sonra 140 ları cok rahat görüyor ..

Yazılımsal bir sıkıntı olduğu belli, gittiğiniz servisi değiştirin bence...

Bunu sadece rampa cikarken mi yapiyor? Bende duz yolda sikinti yok ama rampada hic denemedim bunu. Ayriyetten edc icin rlinkle beraber yeni bi yazilim cikti, yukletin belki bi degisim olacaktir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Duz yolda yok rampada yapıyor demişsiniz, rampada araç tork ihtiyacı duyar 120 kmh de araç maksimum tork devrini asmış oluyor zaten birde vites düşerse devir iyice artar va alınan tork ta hızla düşer yokuş çıkma kabiliyeti tükenir aracın. Sanki renonun kasıtlı koyduğu bir ayar gibi. Diğer edc kullanıcıları ne diyor, deneyen varmı? Benim kullandığım farklı markaların otomatiklerinde böyle bir durum yoktu. Birde manuelde aracin sizin sozunusu dinlemesi lazim. Yinede düşmemesi ilginc

Yazılımsal bir sıkıntı olduğu belli, gittiğiniz servisi değiştirin bence...

gittiğim yer direk Bursa renault mais kendi yeri aracıda oradan aldım zaten mahalle arası bir serviste deil..

gittiğim yer direk Bursa renault mais kendi yeri aracıda oradan aldım zaten mahalle arası bir serviste deil..
Sustum... :)

Geri