Frene bas çek çik çik ses yapıyor. Nedir çözümü arkadaşlar. Teşekkürler şimdiden
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kapmananin balatayi degistirsek duzelirmi yanibalatadan
Kampanalar kaç km'de değişir bilen var mı?
Sanırım kampanaları sökmeden değişmesi gerekip gerekmediğini anlamak çok mümkün değil.
Arabam 49 bin km'de, 4 yaşına girecek.
Balatalar kaç KM'de değişmeli?
Frene bastığımda gıcırtı sesi geliyor, kampana mı yoksa ön balatalar mı emin olamıyorum.
Forumda okuduğum kadarıyla yeni takılan balatalarda bile bı gırç gurç sesleri çıkıyor?
Teşekkürler,
Balatalar normalde 20 bin km'de değişim yapıyor servis fakat gittiği yere kadar gitsin diyenlerdenseniz fren yaptığınızda demire sürtme sesi geliyorsa hemen değiştirmeniz gerekir. Balata değişimde gelen ses ötme sesidir. Asbest kullanımı yasaklandığından oluşan sestir. Normaldir. Ama gırç gurç gibi ses geliyorsa balata değişimi gerekli olabilir hocam.
Aslında sesi tam doğru tarif edememiş olabilirim. Özellikle yokuş aşağı inerken frene bastığımda kesintisiz bir ötme sesi geliyor, ama balata bitme sesi mi ötme sesi mi ayırt edemiyorum. Aracı almadan önce 8 bin KM'de ekspertize sokmuştum, frenle ilgili detaylı metrikler uygun aralıkta ve iyi çıkmıştı. Balata durumu iyi çıkmıştı. Kampanalara bakılamamıştı. Balatanın en son ne zaman değiştiğini bilmiyorum, emin olmadan da serviste gidip değiştirmek istemiyorum aslında. Sadece balata değişimi yetkili serviste ne kadar tutar belki içim rahat etsin diye değiştirebilirim bayram tatiline çıkmadan önce. Bir de ses kampanadan da geliyor olabilir mi?
Teşekkürler tekrar![]()