Kaşınıyom, yağ değişimi))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meganne

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
13 yıldır aynı pekmezi yiyen bıkmaz mı arkadaşlar ))
motor infilak ettikten sonra düzen tutmadı, 2 gün önce bi baktım 1 diş eksik, daha 3000km olmamıştır. yapan ustalara hiç girmeyecem, konu uzar gider.
renault elfi öneriyor sözüne inat (fransızlarla kişisel sorunum yok, bazı reno servislerini sevmem)
elf moligraf 10-40 yerine
mobil 2000 10-40 aldım, değiştirttirecem. bir de motor içi temizleme sıvısı aldım.
5-40 lar daha çok yağ yakar ve ana yatak yollarını çürütür dediler.
sonuçları yazarım.

castrol kullan rahat et

Motor fabrıka verisi ne ise onu kullanın .ben 5 lt costrol yağı 71 tl ye aldım n11.com dan

ben de mobil 2000 , 10w 40 aldım, bir de motor içi temizleyicisi aldım.

mobil castrol motul gibi markalar elfden cok daha iyi benim görüşüm

Öncelikle şunu belirtmek isterim.
İnternet üzerinden yağ almayın n11 den aldım demişsiniz size gele yağın üzerinde üretim tarihi yazıyomu ?
Yaza tarih yada nedir çok beklemiş yağ sıkıntı yaratır.

Ve her zaman ince yağlar 5w30 örnek motorda yağ yakmaya sebep olur ancak düzenli ve aracı zorlamazsanız yakmaz
Ben mobil 5w30 kullandım son bakımda 6000 km oldu hiç eksiltmedi.
Yanlız bundan önce castrol 5w30 edge kullanmıştım fiyat farkıda var castrol daha iyi diyebilirim.

reno ne kadar önerirse önersin benim gözümde de mobil, castrol, elf ten kaliteli.

senin aracın motorunun düzen tutmadığını düşünürsek 10-40 dışına çıkma. aslında en iyisi tam sentetik olanlar ama km yapmış, sıkıntılı durumlarda 5w 40, 0w 40 eksiltmeyi artırabilir

Son düzenleme:
Karacan abi ben son bakımda mobil kullandım 5w30 castrole göre motor biraz daha sesli çalışıyor ve daha yavas calısma sıcaklıgına ulasıyor

Karacan abi ben son bakımda mobil kullandım 5w30 castrole göre motor biraz daha sesli çalışıyor ve daha yavas calısma sıcaklıgına ulasıyor

farklar olabilir çünkü markaların katkıları ve formülleri bire bir aynı değil. genel olarak catrol, mobil elf ten kaliteli

reno ne kadar önerirse önersin benim gözümde de mobil, castrol, elf ten kaliteli.

senin aracın motorunun düzen tutmadığını düşünürsek 10-40 dışına çıkma. aslında en iyisi tam sentetik olanlar ama km yapmış, sıkıntılı durumlarda 5w 40, 0w 40 eksiltmeyi artırabilir

abi rolanti motorundanmış bütün sorun. hiçbişeyi yokmuş. tam sentetikler ince olduğu için bazı yerlerini aşındırıyormuş. 10-40 a devam ediyorum.

Geri