2016 yılının kasım ayında 2013 model fluence 1.5dci edc 59000 km' de araç satın aldım. Aracı expertize gösterdim. Araç satıcının dediği özelliklerde çıktı. Aradan yaklaşık 1 sene geçti ve ben 80.000km bakımı, triger seti değişimi için yetkili servisten fiyat sorarken aracın plakasını ve şasi numarasını verdim. Servisteki yetkili aracın en son periyodik olarak 2015 yılında 100.000km bakımın yaptırıldığını, bundan önce sırasıyla 80, 60, 40, 20 bin kilometre bakımlarının da periyorik olarak yetkili serviste yapıldığını söyledi. Ben aracın tramerini sorgulatırken 2016 temmuzunda muayenede aracın 50.000km küsürde olduğu görülüyordu. Servise gittim, aracı bilgisayara bağladılar ve aracın beyninde de kilometresinin 74.950km de olduğu söylendiler ancak aynı servis aracın en son 2015' te 100.000km bakımının yapıldığını söyledi ve aracın muayeneden hemen önce kilometresinin oynandığını belirtti. Yani ben 2015 tarihinde 100.000km' de olan aracı 2016 Kasım ayında 59.000km' de aldım. Açıkça dolandırıldım. Elimde satın aldığın andaki expertiz raporu ve aracın yetkili serviste yapılan bakımları ve bu bakımlar esnasındaki kilometresinin olduğu evraklar var. Aracı aldığım kişiyi dava edeceğim. Yanlış hatırlamıyorsam kilometresi oynanmış aracı satanlar düzenlenen yeni kanunla birlikte nitelikli dolandırıcılık kapsamında yargılanıyorlar. Yani zararı tazmin etse bile 6 yıl yatarı var bu işin. Siz değerli forum üyelerinden görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Aramızdaki hukukçu arkadaşlardan da yapabileceklerim ve haklarım konusunda bilgi alabilirsem çok sevinirim. Saygılarımla.