Lastik hakkında ?????

adem4589

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar abilerim merhaba yine yeniden yeni bir soruyla burdayım :) 2011 symbol 1.5 dci aracımız var ve elimde 15 jant var bunu araca takmak istiyorum ama lastik hakkında şüphelerim var 195/55/15 lastik geniş olduğu için arabayı yorar diyor babam 185/55/15 takma taraftarı sizce yorar mı hangi lastiği kullanmalıyız bilginize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler ...

lastiğin genişliği 1 cm artacak sence yorar mı?

büyük taban lastik de sürtünme kuvveti artıkça yakıt da artar yanlız hiç bir sorun yaratmaz sizn araçta yorma felan olmaz kullanabilirsiniz.

anladım sürüş keyfi de artacağına eminim o zaman 195 düşünelim hem görüntü de güzel olur geniş tabanda :)

symbollerde 2 çeşit jant seçeneği var 14 ve 15 jant benim aracımda fabrika çıkışlı 15 jant 185/55/15 lastik var 195/55/15 bence yormaz ama yakıt arttırır.

yormaz ...yakıtta fark etmez bence ..konfor biraz azalır yol tutuş biraz artar

Şimdi abilerim yormaz ama yakıt arttırır demişler, sorarım size; yorduğu için yakıtı arttırıyor olabilir mi otomobiller bu durumda :)

Pek etkisi olacağını sanmıyorum ama çok düşündürüyorsa arkalara 195 önlere 185 takın arkalarda itiş olmadığı için gidişe ya da yakıta etki etmez

bence 15lik jantlarda fabrika 185 taban kullanıyorsa bi bildiği vardır adamların, 185/55/15 bence :)

bence 15lik jantlarda fabrika 185 taban kullanıyorsa bi bildiği vardır adamların, 185/55/15 bence :)
Flu ve meg3'lerde fabrikadan jip olarak çıkıyor nerdeyse Mehmet abi o nolacak :) her türlü duruma göre üretiliyor otomobiller modifiye sadece tarz yapmak değil aslında, aracı kişiselleştirmek kendi kullanımlarımıza uygun hale getirebilmek :) Başka bi örnek vermem gerekirse 1.5 dCi motordan 135 hp çıkarılabilirken neden 105 yapıp bırakıyorlar, çünkü kötü yakıtta kullanılabilir sürekli sıkıştırılabilirde vs vs :)

Flu ve meg3'lerde fabrikadan jip olarak çıkıyor nerdeyse Mehmet abi o nolacak :) her türlü duruma göre üretiliyor otomobiller modifiye sadece tarz yapmak değil aslında, aracı kişiselleştirmek kendi kullanımlarımıza uygun hale getirebilmek :) Başka bi örnek vermem gerekirse 1.5 dCi motordan 135 hp çıkarılabilirken neden 105 yapıp bırakıyorlar, çünkü kötü yakıtta kullanılabilir sürekli sıkıştırılabilirde vs vs :)
ona bakılırsa mercedeste 250 km sınır koyuyor arabaya ki rahat 250 nin üzerine çıkar araba :D fabrikanın araç üzerindeki donanım ve aksamları en uygun en ekonomik ve en güvenli olarak seçmesi bizim yararımıza ;) tarz yapmak ayrı mesele orayı karıştırma :D :D

Geri