- Konuyu Başlatan
Rica ederim ağbi ne demekPaylaşım için teşekkürler![]()

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Rica ederim ağbi ne demekPaylaşım için teşekkürler![]()
Eskiden kullandığımız bir yöntemdi bu, Arap sabunu ve cola uygulaması. Etkili olduğunu söylebilirim.
paylaşım için tşkler...
aslında hep duymuştuk işe yaradıgını güzel oldugunu bu yöntemlerin hiç denemedim öyle hee biliyorum yapılıyo böyle yontem deyip aklımızın kenarına atıverdik... ama denemeyi düşünüyom bakalım...
zaten lastiklere slikon dayanmıyo yahu ve bende simdiye kadar hangi slikonu alıp kullandıysam pek memnun olmadım 1 gun gecsin özelligi gidiyo zaten... bu gazyagı olayını ise sürekli duydum ama yapmadım hiç bi denemekte fayda war cila yapmayı düşünüyom gerci mayıs ayında bide wax yapıcam..
yalnız 1-2 oldu şeyi deniyorum bende sürekli süngerle yıkarım baya saatlerce sonrasında kurularken aracı ufak bi kapta ılık su ve yarım cay bardagı sirke hazırlayıp kurulama bezine güzelce yediriyom o bezle son kurulama rutusları yapıyorum cok etkili oluyo bunu eski soforlerden babam yasımda bi abimden ögrendim hakiketen leke bırakmıyo silince dalgalanma falan hatta kalan ufak lekeleride sokuyo...zaten bi arkadasım wardı kendisi garsondu bunlar lüks hotellerde catal kasıklar yıkandıktan sonra parlasın tertemiz olsun diye sirkeli suyla silerlermiş..... birde artık bende saç şampuanıyla yıkıcam arabayı bunu yeni duydum işte
![]()
Sene 1980' lerde ki aracımıza babam Fulda lastik almıştı. Çok iyi hatırlıyorum bende arab sabunu ve cola kullanarak parlatırdım lastikleri. Lastiklerde diş kalmadığı halde yanakları simsiyahtı ve herkes bu nasıl bir parlatıcı derdi. O zamanlar kola çok pahalı olduğu için askeri siyah gazozlar vardı onu kullanırdık. Artık askerler içine ne koyuyorsa iyi parlatırdı.qw
Ama gazyağı konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çünkü adı üstünde gaz yağı, içerisinde ki yağ oranı yüksek olduğu için zift temizlemede bire birde olsa toz çekme özelliği de çok yüksek olan bir üründür. Her hangi bir tozlu yola girdiğinizde bütün tozlar arabaya yapışır. Zamanında denenmiştir ve tecrübeyle sabittir.12 3
arap sabununa katılıyorum kola işini hiç denemedim![]()
![]()
arap sabununun içine asidi kaşmış çalkalanmış kola ve 2-3 adet küp şeker atılmadan pek etkili sonuç vermiyor arapsabunu
dediğim şekil yapıldığında inanılmaz derecede parladığına şahit oldum etkiside uzun sürüyor 2-3 gün kadar
![]()
2-3 gün maşallah..