Megane 1 sinme ve daha sonra fırlama

ziyaafyon

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
1998 model 1,6 8 valf megane 1 aracım hem benzinde hem tüpte gaz yemiyor sanki boğazını sıkacaklar gibi oluyor daha sonra fırlıyor bujilerden mi ateşlemeden mi buji kablolarımdan mı sübablardan mı katolizörden mi kaç ustaya götürdüm farklı şey söylediler birde benzinle lpg aynı anda veriyordur diyen de var bu hafta benzinle kullanıyorum gene yapıyor ustanın birisiyle gezdik yapsaya yapmadıhehe

Anladığım kadarıyla sıkıntınız ateşleme sisteminden.iyi bi usta buji, buji kablosu , bobin ve volan sensörüne bakıp arızayı tespit edebilir

Klasik cevap manyetik kaptor olabilir...

arkadaşım da doğan var ustaya sormuş demiş subab ayarından yapıyor hem sıkı hem
gevşek ayarı varmış onlarda sübab ayarı yaptıracak fakat onu araç lpg de pata pata diye çalışıyor benzinde stop ediyor

Katalizör degiști hala yapıyor bulunduğum şehirde usta bulmak zor

Merhabalar,aynı problemi bende yaşadım,araba seyir halinde gidiyor sıkıntı yok bazen ufak ufak kesilmeler yapıyor ve araç sollamaya çıktığımda gaza yüklenince yığılma yapıyordu hava basınç kaptörünü değiştirince düzeldi.

Geçmiş olsun...
Bendede aynı sorun vardı.her usta farklı cevap veriyordu. Bende başladım sırayla buji, buji kablosu, bobin değiştirmeye, bunları tek tek yaptım. bujiyi değiştirdim düzelmedi kablolarını değiştirdim düzelmedi, bobinleri değiştirince yığılma ve tekleme düzeldi..öyle aman aman bir para tutmuyorlar sende sırayla dene. hemde ateşleme sistemini yenilemiş olursun..bunlarla düzelmesse ozaman volant sensörü ve hava akış sensörüne baktırırsın...

Benim araçta benzinde bazen sıkıntı yapıyor hep soguk havalarda.
Map sensör arızası veriyor. Sildiriyorum 1 hafta problemsiz biniyorum daha sonra yine motor ısınana kadar 1-2 defa stop ediyor.

Geri