Merhabalar. Megane II benzinlilerde gaz pedalı öyle biraz ayağınızın alışması lazım hassasiyeti biraz fazla pedalın.
Eğer aracınız rölantide yani durduğu yerde çalışması gaz verince motorun sesi normalse yani patırdama yapmıyorsa muhtemelen ateşlemede sorun yoktur.
Yalnız bir yerden fazla hava alıyorsa yığılma yapar. Yığılma yaptığı zaman böğürme tarzı bir ses yapmıyorsa motor havada almıyor demektir.
Benim tahminim aracınızın bu zamana kadar muhtemelen baskı balatası (debriyaj balatası) hiç değişmemiştir. Genelde 200.000 den önce ben değiştirene rastlamadım. Özellikle şehir içinde çok kullanıldıysa baskı balata bitme ihtimali yüksek. Bunun kontrolünü sizde yapabilirsiniz. Aracınızı çalıştırın düz bir zeminde el frenini indirin vitesi 2 ye takın sol ayağınızın topuk kısmıyla frene tam basın ama tam basılı kalacak fren pedalı sonra sol ayağınızın burun kısmıylada yavaş yavaş gaz verin aynı andada sağ ayağınızı yavaşca debriyajdan çekin ama kademe kademe olacak şekilde tıpkı araba kalkıp gidecekmiş gibi her zaman yaptığınız gibi yapın. Eğer araba hemen stop ederse sıkıntı yok. Ama stop etmezse zaten balatanın sıyırdığını hissedersiniz sesinden. Bunu daha sonra 1. vitesde de deneyin.
Şimdi aracı görmeden tahmin yürütmek çok zor bir olay ama ben size en yüksek ihtimali söylüyorum muhtemelen sizin yığılma sorunu baskı balatadan. Bu dediklerime bakınca burdan haber verin ona göre bir yol izleyelim.
Saygılar...