• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

megane 3 1.5 dci 10 litre yakıt tüketimi

Harun burak

Kayıtlı Üye
25-Erzurum
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Büyük bir derdim var. Belki çözüm olursunuz.
Aracım megane 3 hb 1.5 dci 105 bg 2010 model. Aracım sakin kullanımda şehiriçi 9.5-10 litre şehir dışı 110km hızda ortalama 6 litre yakıyor. Arabayı ilk aldığım zaman yaklaşık 1 sene önce turbo basınç arızası vermişti kendi obd cihazımı takınca ve sonra da çekişten düşmüştü turboya girmemişti.Daha sonra kendiliğinden geçti. O günden sonra Aracın enjektörleri orijinal sıfırıyla değişti, servis yakıt basınç sensörünü değiştirdi ancak sorun düzelmedi. Bu sorunla beraber aracım 6 ayda yaklaşık 5-6 kere turboya girmiyor. Genelde uzun yolda oluyor ancak şehir içinde de olduğu oldu. Arabayı stop edip 10 dk uzaklaşıyorum geri dönüyorum sorunsuz çalışıyor ve sorunsuz devam ediyor. En son ankara erzurum arasında 10.km de bunu yaptı stop edip 10 dakika bekledim geri döndüm erzuruma kadar hiçbir sorun yaşamadım. Sizce ne yapmalıyım ? Kullandığım yakıtın yerini değiştiriyorum opet shell dışında almıyorum. Her usta farklı bir şey söylüyor artık. Servis de çözemedi. Ne yapmalıyım fikri olan varmı ya da aynı sorunu yaşayan ?

Geri