• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Megane 3 2014 1.6 16V TEKLEME Sorunu

doğanay.ozten

Kayıtlı Üye
54-Sakarya
İyi günler cümleten; 2014 model 1.6 LPG BENZİN otomatik megane aracımda motor soğukken düşük devirde, gaza hafif dokunup bıraktığımda silkeleme yapıyor . Sonradan gaza biraz daha bastığımda araç devir aldığında kesiliyor . Motor ısındıktan sonra tekrar motoru stop edip çalıştırdığımda yapmıyor . Bir iki defa da motor arıza lambası yandı . Ayrıca ışıklarda falan beklerken rölantide dalgalanma yapıyor hırrr hırrr hır (: Aracı Bilgisayara bağladığımda araç “0303F8 silindir 3 te ateşleme uyarıs “ hatasını gördüm . Sonrasında sırasıyla önce BUJİ TAKIMI sonrasında BOBİN TAKIMI değiştirdim . Sorun düzelmedi. ( Aracın çekişinde gücünde bir sorun yok ) . Motor Ustası LPG sisteminden olabileceğini sistemin eski olduğunu sökersek düzeleceğini söyledi . Benimle aynı araca sahip bir arkadaş işe aynı sorunu yaşadığını buji kablolarını değiştirip yataklarını temizlediğini sorunun düzeldiğini söyledi. Farklı insanlar veya duyumlar ise ECU beyinden de olabileceğini bir takım ayarlar yapılması gerektiğini söyledi . Kimisi LPG enjektörlerini temizletmemi veya değiştirmemi söyledi . Bu konu da Bilgisi olanlar sizce bir sonraki adımın ne olmalı ? Yardımcı olabilirseniz çok dua ederim teşekkür ediyorum şimdiden .

Son düzenleme:
Geri