• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

otoahmet

Megane 3 TEKLEME SORUNU YARDIM!!

doğanay.ozten

Kayıtlı Üye
54-Sakarya
S.a iyi günler . Renault Megane 3 2014 1.6 16V cvt şanzıman benzinli LPG’li (PRİNS) aracım var aracımda motor soğukken düşük devirde gazi hafif dokunup bıraktığımda 4-5 kez silkeleme tekleme yapıyor. Ayrıca ışıklarda beklerken rölanti’de dalgalanmalarlar oluyor hırr hırrr hır (: motor ısındıktan sonra tekleme silkeleme yapmıyor fakat her zaman olmasa da ışıklarda beklerken rölanti de dalgalanmalar devam ediyor. 1-2 defa motor arızası lambası yandı .Aracı bilgisayara bagladigimda “0303F8 silindir üstte ateşleme hatası “ yazısını gördüm. Sonrasında bujileri ve bobin takımını değiştirdim öncesinde boğaz kelebeğini temizlettim. Fakat sorunum devam ediyor. Aracımı götürdüğüm usta sorunun LPG sisteminde olabileceğini söyledi LPG sistemini sökmemiz gerektiğini söyledi. İnternetten araştırdığımda LPG enjektörlerinin temizlemem gerektiğini söyleyenler de oldu veya değiştirmem gerektiğini. Kimileri beyinden kaynaklı olduğunu ve ayarlama yapmam gerektiğini söyledi. Aracımın çekişinde gücünde herhangi bir problem yok. Sonraki adamım ne olmalı bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok dua ederim teşekkür ediyorum şimdiden.

Geri