Megane RS ABS ASR arıza lambası sorunu...

Aynen öyle zamanla tekrar ısıdan sertleşip kırılacak gevşicek. :D Tekrar değiştiricez napalımm. RS özen istiyo.

burda soket yapan bi abimiz var. her araba modeline göre soket yapıo. Gösterdim soketi 4 adet bobin soketi hazırladı tutuşturdu elime. İyi bi elektirkçide montaj yaptır dedi. lehimle montaj yapıldı 4 -5 ay falan oldu. arada kontrol ediyorum hala sıkıca duruyor soketler.

ne bileyim belki yakında giderde yapmaya başlarsın senden korkulur :D, ağırlık falan diyordun ya geçenlerde çözdün olayları :D

abi ben daha 5.sınıfa gidiyodum benim amcaoğlu geliyodu bana bunları anlatıyodu ben 10 yıl öncesinden çözdüm olayı hehe

Bende enjektor hatası verıyor dıger hata olarak da dedıgın abs/asr hatası verıyor. Ama tek olarak abs/asr hatası vermıyor verırse ıkısını beraber verıyor sizde ki sorunla aynı mıdır ki ?

sen enjektörlerini yeniledin mi ?

evet Gizay ABS ASR lambaları birlikte yanıyor ve tabi service lambasıda. Yol bilgisayarı ekranında ESP ASR sorun var uyarısı yazıyordu. Serviste bağlanıldığında hız sinyal kaptörü şase uyarısı verdi. kaptörler değiştiğinden beri saat gibi maşallah. Benim araçta sıcak havalarla birlikte sık sık bu hatayı vermeye başlamıştı. Enjektör hatası içinde ateşleme bobini soketlerini kontrol etmenizi öneririm onlarda bi temassızlık oluşuyor olabilir. Yüksek ısılar oluşturan bi motor her bir civata soket aşırı yük ve ısı görüyor. Bİ kontrol etmenizde fayda var bence.
Yarın gi gideyim baktıralım şu an hata yok ama bilgisayara takıldığında çıkar heralde sorun dimi ? Bobin soketlerini de söyliycem baksınlar bi bakalım. Teşekkürler :)

sen enjektörlerini yeniledin mi ?
Gökhan abi ben almadan önce enjektörleri yenilemişti arkadaş zaten yani en fazla 25bin fln sürmüşümdür yeni enjektörlerle. Normal giderken hiç arıza vermiyor ama dip gaz yaptığımda hep değil ama arada veriyor ve bu beni çok sinirlendiriyor :)

Yarın gi gideyim baktıralım şu an hata yok ama bilgisayara takıldığında çıkar heralde sorun dimi ? Bobin soketlerini de söyliycem baksınlar bi bakalım. Teşekkürler :)

Gökhan abi ben almadan önce enjektörleri yenilemişti arkadaş zaten yani en fazla 25bin fln sürmüşümdür yeni enjektörlerle. Normal giderken hiç arıza vermiyor ama dip gaz yaptığımda hep değil ama arada veriyor ve bu beni çok sinirlendiriyor :)
Son durum ne acaba?

MRS 2 kullanıcıları için faydalı bir konu...

Geri