Arkadaşlar merhaba, bence bu geri kaçırma konusunu yanlış anlıyorsunuz, başka bir başlıkta da bu konudan bahsedilmişti. Yaklaşık 10 tane farklı marka-model otomatik aracım olduğu için sistemlerini kullana kullana öğrendim. Olay eğimle alakalı, bizim araçlarda (daha doğrusu hill holder kullanan çoğu araç) belli bir eğim olmadan yokuş kalkış desteği devreye girmiyor, atıyorum %30 eğimden sonra devreye giriyor ya da kaçsa işte... Daha önce kullandığım c4 e-hdi da yarı otomatikti ve hill holder vardı ve mantığı bizimkiyle aynıydı, hatta daha yeni sattığım bluehdi peugeot 308 dizel otomatik aracım tam otomatik olmasına rağmen kaçırıyordu ki onda tork konvertörü vardı. Yanlış hatırlamıyorsa wolkwagen golf 7 dizel otomatik kullanmıştım ve onda araç her durduğunda el frenini çekiyordu ve hiç bir zaman kaçırmıyordu geri, tabi bu ayarlardan kapatılabiliyordu. Yani bence belli bir eğime kadar aracın geri ya da ileri kaçırması bir problemden kaynaklı değil. Eğer çok dik yokuşta kaçırıyorsa o zaman problem olabilir aracınızda.